Federatia Volum

Recrutăm Director Executiv (Bucureşti)

Anunț Recrutare Director Executiv 

Federația VOLUM

Informații Poziție

 

  • Poziție: Director Executiv
  • Perioada: 4 ani (cu posibilitatea de reînnoire a mandatului)
  • Norma: Full-time (8h/zi), cu posibilitatea de a avea program flexibil 
  • Locul desfășurării activității: București
  • Tip contract: Contract individual de muncă / Contract de management
  • Rolul poziției: Directorul Executiv al Federației VOLUM conduce întreaga activitate executivă a Federației, îndeplinește un rol de reprezentare publică a Federaţiei şi a sectorului de voluntariat, colaborează (și este supervizat de) cu Consiliul Director al Federaţiei.
  • Se subordonează: Consiliului Director al Federației, ales de către Adunarea Generală
  • Coordonează: Echipa executivă a Federației (angajați și voluntari)

 

Ce vei avea de făcut?

  • REPREZENTARE/ADVOCACY: Ca Director Executiv al Federației VOLUM vei reprezenta deseori sectorul de voluntariat din România și vei participa la acțiuni de advocacy în acest sens. Va fi important să monitorizezi (tu sau prin echipa ta) proiectele legislative care afectează sectorul, să participi la consultări și întâlniri tematice sau sa te asiguri că Federația este reprezentată la acel nivel (inclusiv prin membrii Consiliului Director, membrii Federației etc.). De asemenea, există posibilitatea de a apărea momente în care va fi necesar să realizezi activități de reprezentare la nivel european (ex: via CEV – Center for European Volunteering). 
  • COORDONARE STAFF: Echipa ți-o vei putea forma și coordona direct, în funcție de resursele și finanțările existente. Te încurajăm să implici și voluntari în activitatea ta pentru a sprijini aspecte executive unde acest lucru se potrivește. Ne dorim o echipă funcțională, care să își atingă obiectivele, în condiții de well-being și etică personală și profesională. Este foarte important să ai o bună capacitate de delegare și empowerment, identificând cele mai potrivite soluții și resurse pentru a răspunde provocărilor.
  • MANAGEMENT PROIECTE: Atunci când Federația va avea proiecte finanțate ne vom aștepta ca tu sau cineva din echipa ta să răspundă de managementul acestora și de atingerea integrală a obiectivelor asumate.
  • FUNDRAISING: Atragerea de fonduri va fi un element esențial al activității tale. Federația VOLUM a avut până în acest moment un mix de finanțări private din sectorul corporate cu finanțări publice, precum programul EEA Grants sau Erasmus+/Corpul European de Solidaritate. 

 

 

Pe cine căutăm?

Cum în sectorul non-guvernamental din România avem nevoie de “superoameni” cu capacități diverse, același lucru se aplică și la Federația VOLUM.  Astfel, ne-am dori un Director Executiv care să dea dovadă de următoarele:

  • Reziliență: Provocările pot fi numeroase în ONG-urile din România, iar Federațiile duc totul la un nivel mult mai ridicat de complexitate. Vei avea momente în care totul va merge foarte bine, dar și momente în care nu vor fi finanțări sau vor apărea diverse chestiuni care te vor pune sub presiune. Așteptarea noastră ar fi să nu renunți atunci când apar provocări.
  • Capacitate de rezolvare a problemelor: Probleme sunt la tot pasul oriunde ne ducem, însă important este cum le înfruntăm și cum ne orientăm spre soluții. Ne-am dori ca atunci când apar probleme importante să faci tot posibilul pentru a găsi soluțiile potrivite. 
  • Creativitate: Ne dorim să ai o abordare creativă și inovatoare atunci când trebuie să găsești soluții, să propui proiecte/inițiative.
  • Etică: Ne așteptăm la un nivel ridicat de etică personală și profesională, atât din partea ta, cât și a echipei pe care o vei coordona. Vei reprezenta deseori un număr foarte mare de ONG-uri din România, astfel că 
  • Abilități manageriale: Ne așteptăm ca Directorul Executiv să fie cu adevărat un manager și aibă abilități reale de delegare, coordonare, alocare eficientă a resurselor.
  • Organizare: Ca Director Executiv vei fi și reprezentant legal al Federației, astfel că ne așteptăm să ai o capacitate foarte bună de management al documentelor, inclusiv în relația cu autoritățile publice. 
  • Umanitate: Unui manager trebuie să îi pese de oamenii din propria echipă și să îi trateze nu ca angajați/voluntari, ci ca oameni. Ne dorim  ca Directorului Executiv să îi pese de well-being-ul celor din echipa sa și să ia măsuri active împotriva burn-out-ului, atât pentru propria persoană, cât și pentru întreaga echipă.
  • Capacitate de comunicare: Astăzi comunicarea a devenit pe cât de complexă, pe atât de esențială pentru viața unei organizații non-guvernamentale. Ne așteptăm să acorzi prioritate sporită comunicării cu organizațiile membre, partenerii și cu publicul larg sau alți stakeholderi ai Federației.

 

Ce îți oferim?

La câte se așteaptă de la tine, ar trebui să primești și un pachet de beneficii pe măsură, astfel:

  • Pachet salarial self-managed: Ca responsabil de fundraising și management al proiectelor finanțate, vei gestiona direct și partea salarială, dar și identificarea de resurse în acest sens. Cu cât vei avea rezultate mai bune pe partea de atragere de fonduri, cu atât și salariul tău va crește. 
  • Vizibilitate la nivel național în sectorul ONG: Vei fi unul dintre cei mai vizibili oameni din sectorul ONG din România, reprezentând interesele ONG-urilor pe sectorul de voluntariat. Te vei întâlni și vei lucra cu oameni politici, manageri de corporații, lideri din sectorul ONG din România, organizațiile membre și mulți alții.
  • Program flexibil: Suntem în 2019, iar organizațiile devin tot mai digitale, iar nevoile individuale tot mai complexe. Astfel, vei putea beneficia de program flexibil, atâta timp cât îți vei atinge obiectivele. Unde și când lucrezi vei decide tu, în funcție de nevoile reale. Vei avea la dispoziție spațiu de lucru, spațiu de întâlniri, însă vei putea decide cum să te folosești cel mai eficient de ele. În același timp, va fi important să ai capacitatea de a lucra în echipă într-un mod eficient, luând în calcul programul flexibil.
  • Posibilitatea de a crea dezvolta sectorul de voluntariat din România: Ca Director Executiv al Federației VOLUM vei avea șansa de a veni cu idei, proiecte și soluții care să consolideze sectorul de voluntariat din România.

Procesul și calendarul de recrutare

  1. Trimiterea online a candidaturilor – până la 22.08.2019
  2. Interviuri de selecție – August – Septembrie 2019
  3. Interviu cu membri ai Consiliului Director al Federației – Septembrie 2019
  4. Anunțarea câștigătorului – Septembrie 2019

Pentru a aplica te rugăm să trimiți următoarele la adresa office@federatiavolum.ro până pe 22 august 2019:

  • Curriculum Vitae în limba română (orice format consideri potrivit) care să cuprindă și 2 referințe;
  • Scrisoare de motivație, prin care să arăți: de ce îți dorești această poziție, de ce ar trebui să te alegem pe tine, cum se îmbină experiența și realizările pe care le-ai avut până acum cu ceea ce căutăm;
  • Viziunea ta asupra sectorului de voluntariat din România, exprimată prin orice canal/metodă ți se potrivește, cu condiția să poată fi trimisă prin email (video, articol, infografic etc.). Pentru acest item nu se va evalua capacitatea tehnică, ci conținutul propriu-zis.