Federatia Volum

Gala Națională a Voluntarilor- evenimentul de suflet al Federației VOLUM

Gala Națională a Voluntarilor 2014, ediția aIV-a, a avut loc în data de 12 decembrie 2014, în București, , Vineri, la W.A.S.P. – Working Art Space&Production și a avut tema  Voluntariatul devine o tradiție. Gala Națională a Voluntarilor a fost un eveniment organizat de Federația VOLUM și partenerii săi și este o competiție care își clădește o tradiție în premierea meritelor voluntariatului (proiecte, voluntari, centre de voluntariat, coordonatori de voluntari) din întreaga țară. Ca și în edițiile precedente în cadrul Galei Naționale a Voluntarilor ediția a IV-a s-au premiat voluntarii, proiectele de voluntariat, coordonatorii de voluntari și centrele de voluntariat cu rezultatele deosebite pe durata anului 2014.
Celebrarea voluntariatului a fost făcută în prezența a numeroase personalități din mediul instituțional, corporate și artistic, printre care se numără Zoli TOTH, Irina PĂCURARIU, Steven van GRONINGEN și Valeria van GRONINGEN, Paula HERLO, Raed ARAFAT și Mona NICOLICI.
Competiția Gala Națională a Voluntarilor, ediția 2014  a fost realizată cu sprijinul Federației Fundațiile Comunitare din România. Instituțiile partenere competiției au fost  Ministerul Tineretului și Sportului,  Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) și Reprezentanței Comisiei Europene la București.

Anul acesta seara de Gală a fost transmisă live pe internet cu sprijinul partenerilor noștri Radio Lynx. Evenimentul a putut fi urmărit live începând cu ora 19.00 pe site-ul Federației VOLUM, pe (www.galavoluntarilor.ro) pe (www.radiolynx.ro) și pe (www.responsabilitatesociala.ro). Înregistrarea întregului eveniment poate fi regăsită AICI.

Companiile partenere competiției au fost Raiffeisen Bank, OMV Petrom, Holcim Romania, URSUS Breweries, ENEL Romania, Privileg Catering și Crug.

În perioada 6 octombrie – 2 noiembrie 2014, peste 180 de nominalizări au fost înscrise în  concurs la cele 22 de categorii. Organizații neguvernamentale și instituții publice care mobilizează voluntari au decis să își arate recunoștința față de cei care le sunt alături tot anul nominalizându-i la Gala Națională a Voluntarilor. Nu întâmplător ediția de anul acesta a avut ca temă centrală Tradiția, încercând să transformăm împreună voluntariatul o tradiție. Înscrierea s-a realizat exclusiv online în cadrul platformei www.galavoluntarilor.ro prin completarea formularului de inscriere până la data de 2 noiembrie. După înscrierea aplicațiilor în competiție au urmat etapele de preselecții, jurizare și votul publicului.

În urma înscrierilor aplicațiilor în competiție au urmat etapele de preselecții și de jurizare, realizate de experți externi Federației VOLUM. În urma preselecțiilor au fost selectate 92 de nominalizări finaliste. În etapa următoare juriul format din 30 de experți români au desemnat cei 20 de câștigători care au fost premiați public în data de 12 decembrie 2014.

Perioada de preselecții s-a desfășurat în perioada 3 noiembrie-21 noiembrie, aceasta fiind precedată de etapa de Jurizare, care s-a desfășurat în perioada 21 noiembrie-5 decembrie. Începând cu 2 decembrie până pe 9 decembrie a avut loc Votul Publicului pe site-ul competiției (www.galavoluntarilor.ro). Cel mai votat Voluntar, Cel mai votat Proiect de voluntariat, Cel mai votat Centru de Voluntariat și Cel mai votat Coordonator de Voluntari dintre finaliști au fost premiați în seara de Gală, ediția a IV-a a Galei venind și cu acest nou element, Premiul Publicului pentru fiecare dintre cele 4 categorii ale competiției. Câștigătorii Galei îi puteți vedea AICI.

La Gala Națională a Voluntarilor 2014 au participat 220 de invitați din domeniul non-profit, mediul academic, reprezentanți ai instituțiilor publice și ai mediului de afaceri. Evenimentul a fost prezentat de Irina Păcurariu (realizator TVR). Invitații au avut parte de 2 momente artistice oferite de un grup de 15 colindători de la Vatra Moldoviței, județul Suceava. Aceștia au colindat și au urat așa cum spune tradiția, ca înainte de sărbătorile de iarnă.  Tot în seara de Gală, invitații au putut admira expoziția fotografică tradițională a fotografului Rareș Helici și expoziția forografică tradițională realizată în cadrul proiectelor  finanțate de OMV Petrom, desfășurate în comunități rurale din țară.

În cifre, Gala Națională a Voluntarilor ediția aIV-a a însemnat: 180 de nominalizări, 92 de finalisti, 25 de premii, 220 de invitați, 30 de voluntari, 23 de parteneri și susținători, mulți prieteni și multe povești de suflet au făcut din seara de 12 decembrie 2014 o seară magică. La Gala Națională a Voluntarilor ediția a IV-a am continuat tradiția premierii meritelor voluntariatului într-o seară de poveste. Mulțumim tuturor care ne-au fost alături și la această ediție și îi felicităm pe toți cei care nu renunță să creadă în schimbarea pe care fiecare dintre noi o poate face în jur. Ne vedem la ediția aV-a a Galei. Împreună tranformăm Voluntariatul într-o tradiție!

Vă invităm să vedeți fotografiile care au imortalizat cum am încheiat anul 2014, sărbătorind meritele voluntariatului din toată țara AICI.
Pentru a viziona spot-ul Galei de anul acesta vă invităm să intrați AICI.

Gazeta de Voluntariat, ediția 2014 o puteți vizualiza AICI.

 

_MG_1824 _MG_2169 _MG_2002 _MG_1882 _MG_1629 _MG_1108