Federatia Volum

Atelier Pilotarea Certificatului de Voluntariat București, 27 noiembrie

Federația VOLUM vă invită să vă alăturați procesului de pilotare a certificatului de voluntariat. Vă invităm să vă înscrieți la cel de-al treilea atelier de Pilotare al Certificatului de Voluntariat (27 noiembrie, București) pentru a afla mai multe detalii tehnice despre desfășurare.

Certificatul de voluntariat este un document emis la cererea voluntarului de către organizația gazdă, care va detalia experiența de voluntariat. Conform legii, documentul va conține datele de identificare ale voluntarului, ale organizației gazdă, datele reprezentantului legal al organizației, activitățile de voluntariat prestate, atribuțiile asumate de către voluntar și abilitățile și cunoștintele  dobandite de catre acesta.

Grupul de lucru coordonat de către Federația VOLUM propune un model care va intra începând cu noiembrie perioada de pilotare cu ajutorul membrilor Federației VOLUM și a altor colaboratori, organizații nonguvernamentale și instituții. Certificarea va fi pilotată timp de 6 luni de organizații din întreaga țară din toate domeniile de activitate. Doar după finalizarea procesului de pilotare și colectarea feedback-ului din întreaga țară, va exista un model de certificare funcțional și relevant, care va putea fi preluat și asumat de organizațiile care implică voluntari din toată țara.

Pentru anul 2015 Federația VOLUM va fi lansat un un portal național de certificare care va acorda posibilitatea organizațiilor să emită online certificate în anumite condiții, unde vor fi detaliate domeniile de competente cheie preluate din Cadrul National al Calificarilor si Cadrul European al Calificărilor unde va fi detaliată întreaga procedură de certificare. Certificatele vor putea fi utilizate atât în format elecronic, cât și în format fizic.

Certificatele de voluntariat vor putea fi acordate exclusiv de organizații fără scop lucrativ care desfășoară activități de voluntariat, conform Legii Voluntariatului 78/2014 – ONG-uri și instituții publice.

Precizăm că acordarea de certificate va începe doar după pilotarea kitului de certificare propus de către Federația VOLUM și partenerii săi instituționali.

Agenda atelierului:

14.00–14.15   – Primirea invitaților
14.15–16.00 – Cunoaștere și introducere în certificare
16.00–16.30 – Pauză de cafea
16.30-18.30 – Metode de Evaluare și simulare a procesului de pilotare a certificatului de voluntariat

Locația evenimentului este: Ministerul Tineretului și Sportului, sala Nadia Comăneci, etaj 8.

Înscrierile se pot face pănă la data de 25 noiembrie 2014 prin completarea formularului de înscriere pe care îl găsiți la linkul următor: http://goo.gl/forms/ERZLpGFsBh

Participarea dumneavoastră la Atelierul de Pilotare al Certificatului de Voluntariat presupune responsabilitatea de fi parte la procesul de pilotare ce se va desfășura în perioda noiembrie 2014-mai 2015.

Transportul și cazarea participanților din afara Bucureștiului nu sunt asigurate de către Federația VOLUM.

Pentru nelămuriri, vă rugăm să ne contactați la: comunicare@federatiavolum.ro / 0749 977 844
(Ana-Maria Grădinariu – Coordonator Programe)

Aceste ateliere sunt organizate în cadrul proiectului „Harta Voluntariatului în România”,  finanţat prin Granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România şi este implementat de Federația VOLUM (http://www.federatiavolum.ro)
Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org

antet_eea_grants_si_fondul_ong_pagina_proiecte

 

Puteți vedea fotografii de la primele doua ateliere pentru Pilotarea Certificatului de Voluntariat, pe pagina noastră de facebook, AICI.