Federatia Volum

A fost lansat primul curs online în format MOOC din România dedicat ONG-urilor

Asociația Young Initiative lansează primul curs online în format Massive Open Online Course (MOOC) din România dedicat managementului sustenabil al organizației nonprofit, cu finanțare din partea Granturilor Spațiului Economic European.

În România activează peste 60.000 de ONG-uri, însă 10% dintre acestea își încetează activitatea în fiecare an, inclusiv din cauza educației manageriale incomplete, ce duce deseori la o lipsă de sustenabilitate a sectorului. Astfel, ne propunem să sprijinim în mod gratuit ONG-urile care doresc să învețe cum să devină cât mai eficiente, propunând o soluție educațională modernă și în același timp foarte flexibilă, accesibilă din orice locație, prin intermediul oricărui terminal conectat la Internet.

Cursurile online în format MOOC au devenit o alternativă la educația în format clasic, fiind adoptate atât de către universitățile de top ale lumii, cât și de ONG-uri și instituții private. Milioane de persoane învață zi de zi folosind acest tip de cursuri. Astfel, am dorit să extindem acest concept și în România, în special în sectorul non-profit, care lucrează zi de zi pentru a construi un stat mai puternic, mai civilizat și mai apropiat de cetățenii săi.

Cursul „Managementul Sustenabil al Organizației Nonprofit” este structurat pe 6 module, acoperind principalele arii ale managementului unei organizații sustenabile. Conținutul este foarte divers, pornind de la video și continuând cu materiale practice, exerciții aplicate pe organizațiile cursanților, instrumente de lucru, interviuri cu experți în domeniile respective și multe altele.

Înscrierea la curs este gratuită, organizatorii dorindu-și să aducă informația chiar și în locurile unde accesul la formare este mai limitat din considerente economice sau geografice. Orice ONG din România va putea accesa cursul, însă acesta nu este strict limitat la managementul superior al organizațiilor nonprofit, el putând fi foarte util atât studenților, cât și celor care își doresc să își înființeze un ONG, să evolueze profesional în cadrul unei organizații non-profit sau, desigur, să învețe pur și simplu mai multe despre managementul ONG-urilor.

Finalizarea cursului oferă fiecărui absolvent o diplomă de participare, însă cei care completează toate exercițiile practice și întocmesc un plan strategic al organizației pot primi un certificat mai detaliat, emis de organizațiile participante la proiect. 

Cei care doresc să participe la curs o pot face accesând link-ul www.udemy.com/management-ong .

Lansarea cursului MOOC face parte din proiectul „Management sustenabil în sectorul nonprofit din România”, organizat de Asociația Young Initiative în parteneriat cu Academia de Studii Economice din București și Federația VOLUM, cu un buget total de 60.220 euro asigurați cu sprijinul Granturilor Spațiului Economic European 2009-2014.

Proiectul își propune să sprijine ONG-urile românești în procesul acestora de profesionalizare managerială și sustenabilizare, oferind gratuit o serie de instrumente practice: prima bibliotecă ONG din România, spațiu gratuit și complet dotat pentru desfășurarea de evenimente, primul curs online în format inovator MOOC, cursuri și seminarii pe diverse teme de interes pentru sectorul nonprofit.

Persoane de contact:

Răzvan-Victor Sassu, Manager Proiect, razvan.sassu@younginitiative.org, 0040 727 334 743

Eliza Vaş, Asistent Relaţii Publice şi Comunicare, eliza.vas@younginitiative,org, 0040 722 343 302

 

Despre Asociaţia Young Initiative

Asociaţia Young Initiative (AYI) este o organizaţie non-profit, înfiinţată în 2009, care le oferă copiilor şi tinerilor instrumentele educaţionale necesare pentru a se dezvolta personal şi profesional, astfel încât să contribuie eficient la construirea României de mâine.