Federatia Volum

JCI România premiază tineri care aduc schimbări pozitive în comunitate

TEN OUTSTANDING YOUNG PERSONS OF THE WORLD (TOYP) Din 1983, JCI a premiat aproape 300 de persoane din 57 de națiuni. Printre persoanele premiate de-a lungul timpului se numără personalități bine cunoscute ca: John F. Kennedy, Henry Kissinger, Elvis Presley, Jackie Chan, Wayne Gretzky și multe altele, toate premiate înainte de vârsta de 40 și înainte de a fi atins o recunoaștere internațională. Câștigătorii selectați în anii anteriori au continuat să servească omenirea într-o varietate de moduri, performând în domeniile în care au fost nominalizați și devenind modele pentru tânăra generație.

 

TOYP_RECOMANDA

JCI TOYP, este un proiect internațional, ce are ca scop recunoașterea tinerilor (18 – 40 ani) care excelează în domeniile lor de activitate și care crează schimbări pozitive în comunitate. Prin promovarea acestor tineri, JCI amplifică importanța liderilor responsabili social. Poveștile lor de success, care implică cercetare, determinare și ingeniozitate, servesc drept modele tinerilor, inspiră spre crearea de lideri mai buni, și spre dezvoltarea societății.

Căutăm persoane cu rezultate remarcabile în una dintre categoriile: Economie, afaceri, antreprenoriat | Politic, Juridic, Guvernamental | Academic | Cultural | Moral, protejare mediu | Protecția copiilor, pace, drepturile omului | Umanitar, voluntariat | Științific, tehnic | Auto-depășire | Inovații medicale.
Candidaturile pot fi înregistrate prin recomandare, prin completarea formularului de pe website, fiind validate și evaluate de către organizațiile JCI, membre ale federației JCI România. Juriul evaluează finaliștiI pe baza a trei criterii generale: 1) Cât de bine candidatul exemplifica valorile JCI, 2) Măsura în care realizările candidatului sunt în beneficiul comunitătii, națiunii sau lumii, 3) Cum reușește candidatul prin realizările sale și prin modul său de acțiune să devină model pentru alții. Recomandă și tu candidații pe care îi consideri modele pentru tânăra generație și promovează programul JCI TOYP România prin intermediul rețelelor sociale, folosind hashtag-ul #TOYPRomania.

ETAPE ALE COMPETIȚIEI JCI TOYP
15.05 – 01.09.2016 Înscriere candidaturi și promovare candidaturi în România
01.09 – 23.09.2016 Evaluare candidaturi și jurizare
26.09.2016 – Anunțare finaliști pentru competiția JCI TOYP România
08.10.2016 – Gala de premiere JCI TOYP România, Iași
04.2017-05.2017 Înscriere candidaturi în competiția internațională
10.2017 – Gala de premiere JCI TOYP internațional, Amsterdam

Junior Chamber Internaţional – JCI, este una dintre cele mai importante organizaţii non-guvernamentale (ONG, non-profit) din lume, având peste 100 organizaţii naţionale afiliate, cu peste 200.000 membri, persoane între 18 şi 40 ani, cu filiale în peste 5.000 comunităţi locale de pe tot globul. Junior Chamber International România a fost întemeiată în 2002-2003 și este alcătuită în prezent din organizațiile locale JCI București, JCI Constanța, JCI Timișoara, JCI Cluj, JCI Brașov, JCI Iași, JCI Craiova, JCI Prahova, JCI Târgu Mureș și grupurile de inițiativă din Galați și Impact (București). Cu peste 250 de membri activi, la nivel național, organizația are ca scop implicarea tinerilor activi cu vârste cuprinse între 18 – 40 de ani pentru dezvoltarea de impact pozitiv în comunități. JCI România este membră cu drepturi depline a organizației Junior Chamber Internațional.

Mai multe informații: