Federatia Volum

Primul curs certificat Global Reporting Initiative (GRI) în România

București, 24 august 2015 – CSR BootIQ pune România pe harta furnizorilor autorizați să ofere cursuri certificate Global Reporting Initiative (GRI) în România. În calitate de partener de training al GRI în România, CSR BootIQ anunță primul curs certificat G4, standardul cel mai utilizat în lume ca instrument de raportare de sustenabilitate / CSR. Standardul G4 este folosit de toate tipurile de organizații, indiferent de sector sau de dimensiunea acestora.

CSRBootIQ-logo
”Cu acest curs venim în sprijinul companiilor care, conform Directivei UE 95/ 2014, vor fi obligate să raporteze informații non-financiare și care doresc să își pregătească resurse umane proprii pentru utilizarea G4 ca standard de raportare. De curs pot beneficia atât reprezentanți ai IMMurilor care vor să intre în lanțul de valoare al marilor companii ca furnizori sau distribuitori, cât și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale care
derulează programe de CSR,” a spus Cristina Bălan, Managing Partner al CSR BootIQ și trainer autorizat GRI.

Primul curs certificat GRI va avea loc între 28 și 29 septembrie, va fi susținut în limba română și va fi găzduit de ING Bank. “Este un parteneriat care ne onorează și care ne obligă,” spune Cristina Bălan, “ING fiind una dintre cele mai mari instituții financiare din Europa. De altfel, unul dintre studiile de caz tratate în cadrul cursului nostru este anexa GRI la raportul anual al grupului ING.”

Numărul maxim de participanți la acest curs este de 16. La sfârșitul celor două zile de training, participanții vor ști:
– cum să folosească instrumentul de raportare G4,
– care sunt pașii într-un proces de raportare și
– cum să coordoneze un astfel de proces în organizația în care lucrează.

În plus, cursanții vor fi familiarizați atât cu modul în care GRI evaluează un raport de sustenabilitate elaborat în conformitate cu standardul G4, cât și cu procesul de verificare în raportarea de sustenabilitate. Certificatul de participare la curs va fi eliberat direct de GRI.
Pentru mai multe detalii accesați www.csr-bootiq.com, secțiunea Training.
Ne puteți contacta la: info@csr-bootiq.com sau la telefon 021.665.4327.
*****
Ca partener al organizației Global Reporting Initiative și furnizor autorizat de servicii conform standardelor AccountAbility (AA1000), CSR BootIQ militează pentru drepturile omului, comerț echitabil, transparență și acces egal la oportunități de afaceri. CSR BootIQ susține sustenabilitatea ca abordare strategică, care să conducă la activități durabile pentru toate organizațiile, unde politicile de responsabilitate socială corporativă sunt parte integrantă a modelului de business.