Federatia Volum

Lansarea Centrului pentru Managementul Organizațiilor Nonprofit din România (CMON)

Logo CMON

 

Pe 22 iulie se lansează Centrul pentru Managementul Organizațiilor Nonprofit, cu finanțare nerambursabilă

Asociația Young Initiative anunță lansarea Centrului pentru Managementul Organizațiilor Nonprofit din România (CMON) în data de 22 iulie 2015, începând cu orele 16:00, în Aula Magna a Academiei de Studii Economice din București.

Lansarea Centrului face parte din proiectul „Management sustenabil în sectorul nonprofit din România”, organizat de Asociația Young Initiative în parteneriat cu Academia de Studii Economice din București și Federația VOLUM, cu un buget total de 60.220 euro asigurați cu sprijinul Granturilor Spațiului Economic European 2009-2014.

Proiectul își propune să sprijine ONG-urile românești în procesul acestora de profesionalizare managerială și sustenabilizare, oferind gratuit o serie de instrumente practice: prima bibliotecă ONG din România, spațiu gratuit și complet dotat pentru desfășurarea de evenimente, primul curs online în format inovator MOOC, cursuri și seminarii pe diverse teme de interes pentru sectorul nonprofit.

Evenimentul de lansare va avea loc în Aula Magna a ASE București, iar ulterior participanții se vor deplasa spre CMON (Str. Tache Ionescu nr. 11, Piața Romană, Clădirea Tache Ionescu a ASE București), cu următoarea agendă:

  • 16:00 – 16:30 Sosirea și înregistrarea participanților
  • 16:30 – 17:30 Prezentarea proiectului, Beneficiile Membrilor CMON, Rezultatele cercetării despre cursurile online în format MOOC, Prezentarea introductivă a cursului MOOC despre Managementul Sustenabil al unui ONG, intervenții invitați
  • 17:30 – 18:00 Spațiu de interacțiune
  • 18:30 – 19:30 Inaugurarea oficială a Centrului în sediul din Str. Tache Ionescu nr. 11 (5 min de Aula Magna).

Dat fiind că prin specificul său, CMON se adresează îndeosebi managerilor și liderilor de ONG, aceștia sunt așteptați să ia parte la conferința de lansare și să intre în comunitatea proiectului, bucurându-se o paletă largă de beneficii, după cum urmează:

  • spațiul CMON se poate închiria în mod gratuit pentru ședințe și evenimente ale ONG-urilor;
  • membrii pot participa la cele 6 cursuri de recrutare, selecție și managementul voluntarilor, plus 6 seminarii tematice de tip peer-to-peer learning;
  • în iarna anului curent, se va lansa primul curs online inovativ în format MOOC cu tematica “Managementul sustenabil al organizației nonprofit”;
  • prima bibliotecă ONG din București îi așteaptă pe doritori să răsfoiască cele peste 100 de titluri;
  • serviciile CMON sunt gratuite;
  • membrii au acces la o comunitate de manageri de ONG-uri din România, alături de care pot învăța, dezvolta parteneriate și noi colaborări;

Sunt așteptați să participe la eveniment atât membri ai societății civile, cât și reprezentanți ai instituțiilor publice sau mediului de afaceri interesați de dezvoltarea sectorului nonprofit, asigurându-se în acest fel un dialog multilateral.

Asociația Young Initiative va publica periodic informații referitoare la parcursul implementării proiectului pe site-ul proiectului www.management-ong.ro  și pe pagina de Facebook. Înscrierile la eveniment se fac la adresa www.management-ong.ro/lansare .

Proiect finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Conţinutul acestui comunicat de presă nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor comunicatului de presă. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org.

Persoane de contact:

Răzvan-Victor Sassu, Manager Proiect, razvan.sassu@younginitiative.org, 0040 727 334 743

Eliza Vaş, Asistent Relaţii Publice şi Comunicare, eliza.vas@younginitiative,org, 0040 722 343 302

Despre Asociaţia Young Initiative

Asociaţia Young Initiative (AYI) este o organizaţie non-profit, înfiinţată în 2009, care le oferă copiilor şi tinerilor instrumentele educaţionale necesare pentru a se dezvolta personal şi profesional, astfel încât să contribuie eficient la construirea României de mâine.