Federatia Volum

Next Level for Life – Autism Baia Mare

Cu ajutorul vostru ducem terapia la următorul nivel pentru 100 de copii cu tulburări de dezvoltareACUM ne puteți susține printr-un simplu vot pe Raiffeisen Comunități.
După conectare ne găsiți ușor pe harta proiectelor, județul Maramureș.

Autism Baia Mare

Persoanele cu tulburări de dezvoltare se confruntă cu probleme de interacțiune socială, disfuncții senzoriale, motrice și de coordonare, îndeplinind cu greu activităţi cotidiene. Unii nu au autonomie şi au nevoie de sprijinul celor din jur. Alții și-o pierd din lipsa activității adecvate cu consecinţe multiple şi complexe pentru ei și familiile lor. În Baia Mare copii și adolescenții nu au posibilitatea de a desfășura activități de terapie ocupațională care să-i ajute să treacă de la o etapă la alta a dezvoltării lor. A fi ocupat este un drept fundamental al fiecărei ființe umane. În cazul copiilor si adolescentilor cu tulburări de dezvoltare acest proces trebuie început de timpuriu.

Pentru o viață independentă copiii noștri au nevoie să poată munci!
Terapia ocupațională le oferă acces la învățarea unei meserii și contribuie la integrarea lor în comunitate.

Obiectivele proiectului nostru sunt:
• Dezvoltarea abilităților de viață independentă a 100 de copii și adolescenți cu tulburări de dezvoltare din județul Maramureș prin activități de terapie ocupațională.
• Implicarea a 100 de părinți în programele de terapie ocupațională pe o perioadă de 12 luni.
• Facilitarea accesului la cursuri de formare în domeniul terapiei ocupaționale pentru 30 de persoane care interacționează cu beneficiarii.
• Creșterea gradului de informare a comunității cu privire la beneficiile terapiei ocupaționale asupra copiilor și tinerilor cu tulburări de dezvoltare prin materiale promoționale și evenimente diverse timp de 12 luni.
• Dezvoltarea unui serviciu de terapie ocupațională care să cuprindă 3 ateliere de lucru în cadrul Asociației Autism Baia Mare pe o perioadă de 12 luni.

Pentru mai multe detalii despre proiect și pentru vot, vă invităm să accesați acest link.