Federatia Volum

Asociația Proiect Pro Europa – Caravana Micilor Antreprenori

Votaţi Caravana Micilor Antreprenori, pentru Programul de Granturi Raiffeisen Comunități!
Grupul Local de Tineret al Asociaţiei Proiect Pro Europa îşi propune să ofere copiilor din Aşezământul Social „Sfântul Leontie” Rădăuţi alternative de timp liber de calitate şi să-i ajute să-şi dezvolte abilităţi şi competenţe esenţiale pentru carieră şi viaţă. Proiectul Caravana micilor antreprenori! poate produce o schimbare pozitivă în viaţa acestor copii, dar are nevoie de validarea tuturor celor care cred în puterea voluntariatului. Fiecare vot pe care îl acordaţi proiectului lor poate face ca un copil sau un tânăr dintr-o instituţie de ocrotire să–şi recapete încrederea de sine.

Scopul proiectului:

Constituirea unei rețele regionale de promotori de responsabilitate socială și antreprenoriat, din minimum 70 de copii și tineri, din două entități ce acționează în domeniul social– un ONG și o instituție de ocrotire – care să-și dezvolte abilități și competențe esențiale pentru carieră și viață.

Context:

În ultimii 2 ani voluntarii organizației au parcurs modulele de formare Sunt antreprenor, Este afacerea mea și Resursele–Programe Junior Achievment Romania. Împreuna am concluzionat că educația financiară ar trebui începută destul de devreme și că este un tip de educație ce se up-gradează permanent.
Dupa cursuri, voluntarii au reușit să organizeze adevărate campanii de fundraising pentru proiectele lor și doresc să organizeze un program de tutorat de dezvoltare antreprenorială, de 8 luni, pentru cei peste 135 de copii și tineri asistați, din Așezământul Social Radăuți, care se confruntă cu variate dificultăți.  În același timp, ei își vor consolida cunoștințele, vor deveni resursă pentru noi proiecte.

Puteți vota Caravana Micilor Antreprenori, accesând acest link.