Federatia Volum

Federația VOLUM lansează Volunteer360, primul soft românesc de suport în Managementul Voluntarilor, realizat pe tehnologie Microsoft Dynamics CRM

Federația VOLUM, în parteneriat cu Asociația TechSoup România, lansează primul soft online de management al voluntarilor pentru organizațiile și instituțiile din întreaga țară, miercuri, 6 aprilie 2016, la Youth HUB.

Implementat de Aleman Software Group și realizat cu sprijinul Microsoft România, acest soft va avea rolul de Registru Național de Evidență a Voluntarilor, va oferi suport pentru managementul voluntarilor și va corela informații despre voluntariat la nivel național.

Inițiativa face parte din proiectul „Cartea de Identitate a Voluntariatului – Calitate, Impact și Valoare”, desfășurat de Federația VOLUM în parteneriat cu Asociația TechSoup România, proiect finanțat prin Granturile SEE 2009- 2014 în cadrul Fondului ONG.

Volunteer360 a fost dezvoltat de Aleman Software Group pe tehnologie Microsoft Dynamics CRM și vine în sprijinul sectorului cu două beneficii majore: eficientizarea lucrului cu voluntarii și generarea de informații, în timp real, la nivel național, despre numărul de voluntari implicați, tipurile de activități și numărul de ore. Este prima oară când o soluție enterprise custom de Microsoft Dynamics CRM este dezvoltată pentru managementul voluntarilor în România, și folosește tehnologia cloud Office 365 Nonprofit, care permite organizațiilor neguvernamentale eligibile acces la îndemână la produse și servicii de business Microsoft.

Organizațiile și instituțiile care implică voluntari vor avea toate informațiile despre voluntari într-un singur loc, vor putea genera documentele necesare și obligatorii conform Legii Voluntariatului 78/2014 și vor putea scoate rapoarte proprii pentru activitățile desfășurate. „Unul dintre aspectele importante pe care le poate rezolva acest sistem este lipsa informațiilor referitoare la activitățile de voluntariat din România. Un sistem în care organizațiile din întreaga țară introduc astfel de informații ne permite să urmărim evoluția voluntariatului în timp real, pentru reflectarea corespunzătoare a voluntariatului în politicile publice.” – Florentina CHIRU, Coordonator Comunicare Externă și PR, Federația VOLUM.

În cadrul evenimentului de lansare vor fi invitați atât partenerii care au ajutat la realizarea acestui sistem, cât și alți reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, instituțiilor și companiilor.

„Potențialul pe care îl oferă tehnologia de a face și mai mult bine în organizații nonprofit, și mai ales să măsurăm acest bine, este imens. În Microsoft România și Aleman Software Group am găsit aceeași convingere și disponibilitate de a crește binele, dincolo de numărul de ore de dezvoltare sau de costurile reale ale tehnologiei. E o soluție făcută practic din voluntariat pentru voluntariat și este prima oară când o soluție enterprise de Customer Relationship Management cum este Microsoft Dynamics CRM este adaptată și pregătită de implementare pentru munca în ONG-uri. Suntem foarte bucuroși să fi putut facilita această intersecție perfectă între binele pe care îl face voluntariatul în România și industria inimoasă de IT din România.” – Elena Coman, Programs Director, Asociația TechSoup.

„Realizarea unei baze de date a voluntarilor din România este un vis pe care multe ONG-uri le-au avut. Dorința de a crea o mai bună coordonare și utilizare a acestei resurse incredibile, care este voluntariatul sau dorința de a face bine, a prins contur prin acest proiect. Suntem onorați să fim partenerii Federației VOLUM și Techsoup în realizarea acestui proiect și sperăm ca organizațiile să îl folosească din plin pentru managementul intern, al proiectelor, al contractelor de voluntariat, al voluntarilor înscriși și a raportării atât de necesare.” – Nicu Aleman, Managing Partner Aleman Software Group.

Evenimentul de lansare va avea loc miercuri, 6 aprilie, începând cu ora 9.00, la Youth HUB (Strada Ion Neculce, nr. 74) și va cuprinde un seminar aplicativ pentru organizațiile neguvernamentale și instituțiile care implică voluntari. Înscrierea în cadrul evenimentului de lansare se face în baza completării acestui formular, participanții primind o confirmare, în funcție de locurile disponibile. De asemenea, pe 14 și 20 aprilie vor avea loc două astfel de ateliere, înscrierea pentru acestea se face AICI.

Proiectul Cartea de Identitate a Voluntariatului – Calitate, Impact și Valoare este un proiect implementat de Federația VOLUM în parteneriat cu Asociația TechSoup România, finanțat prin Granturile SEE 2009- 2014 în cadrul Fondului ONG în România, cu suma de  78.857,00 € euro.

 

Despre Federația VOLUM

Federația VOLUM este o organizație neguvernamentală cu rol de asociație umbrelă în domeniul voluntariatului, cu reprezentare la nivel național – peste 80 de organizații membre care gestionează aproximativ 22.000 de voluntari. Misiunea Federației VOLUM este facilitarea dialogului și acțiunii comune pentru dezvoltarea sustenabilă a voluntariatului în România – www.federatiavolum.ro .

Despre Asociația TechSoup România

Misiunea Asociației TechSoup România este ca fiecare organizație neguvernamentală din România să ajungă la tehnologia necesară pentru a-și îndeplini misiunea la adevăratul potențial. Încurajăm activ și sistematic adoptarea de către organizațiile neguvernamentale a noilor tehnologii și servicii online. Construim și oferim resurse gratuite de învățare pentru toate ONG-urile din România, precum Școala Digitală pentru ONG-uri. Peste 1700 de organizații sunt deja înscrise în Programul TechSoup România: www.techsoup.ro/inscriere-ong-in-comunitatea-techsoup .

Despre Aleman Software Group

Aleman Software Group este una dintre cele mai inovative companii românești, furnizoare de consultanță, software și servicii de outsourcing IT. Înființată în 2010, ASG este axată pe consultanță și software de business care încurajează progresul și ajută companiile să-și creeze viitorul în afaceri.

Persoane de contact:

Ana-Maria GRĂDINARIU – Coordonator Programe, Federația VOLUM

Florentina CHIRU – Coordonator PR & Comunicare Externă, Federația VOLUM