Federatia Volum

Platforma HartaVoluntariatului.ro – comunitatea online pentru voluntari și organizații

Federația VOLUM – Federația organizațiilor care sprijină dezvoltarea voluntariatului în România anunță lansarea platformei hartavoluntariatului.ro, o platformă online care sprijină organizațiile neguvernamentale care lucrează cu voluntari și persoanele care doresc să deruleze activități de voluntariat. Această platformă face parte din proiectul „Harta Voluntariatului”, desfășurat de Federația VOLUM, proiect finanțat prin Granturile SEE 2009- 2014 în cadrul Fondului ONG (www.fondong.fdsc.ro) în România, cu suma de 72, 454.36 Euro.

logo-HartaVoluntariatului.ro-centrata-WEB

Hartavoluntariatului.ro este o platformă online care corelează cererea și oferta de voluntariat din România. Dispunând de o interfață ușor accesibilă, platforma reprezintă un instrument pentru organizațiile neguvernamentale, prin intermediul căruia, acestea pot promova proiectele și activitățile de voluntariat, în vederea selectării și recrutării voluntarilor potriviți. De asemenea, orice persoană, indiferent de vârstă, care dorește să realizeze activități de voluntariat, își poate realiza un cont și poate găsi organizații și proiecte în cadrul cărora dorește să se implice. Corelarea proiectelor promovate de organizații cu cerințele voluntarilor se face pe baza unui algoritm, care sortează oportunitățile de voluntariat, în funcție de mai multe criterii, precum domeniul de activitate, posibilitatea de implicare a voluntarului, locul de desfășurare etc.

De asemenea, platforma vine cu încă un beneficiu pentru organizații, un modul de eliberare a certificatelor de voluntariat. Acestea sunt obligatorii, la cererea voluntarului, conform Legii Voluntariatului 78/2014. Federația VOLUM a implementat un proces de pilotare a certificatului de voluntariat, în care s-au implicat peste 100 de organizații din țară. Prin intermediul platformei, organizațiile pot elibera acest certificat, căruia i se va atribui și un număr unic de înregistrare.

„Pentru noi, dezvoltarea platformei hartavoluntariatului.ro a însemnat un proces amplu, prin care am încercat să aducem împreună nevoile organizațiilor, dorințele voluntarilor și, de asemenea, mediul online. Platforma este acum în variantă beta, iar pe parcurs dorim să o dezvoltăm, în funcție de cerințele sectorului. Ne dorim ca platforma să fie o comunitate virtuală, prin care să creștem mișcarea voluntariatului în România. Tot ce am făcut a fost să creăm un instrument ușor de folosit, prin intermediul căruia să facilităm întâlnirea dintre oameni și organizații”, Florentina CHIRU, Coordonator PR & Comunicare Externă, Federația VOLUM.

Proiectul Harta Voluntariatului este finanțat prin Granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org.

 

Persoane de contact:

Ana-Maria GRĂDINARIU – Coordonator Programe, Federația VOLUM

Florentina CHIRU – Coordonator PR & Comunicare Externă, Federația VOLUM