Federatia Volum

Seminar – Experiența de voluntariat – un pas spre angajabilitate

Activitățile de voluntariat sunt răspândite în rândul țărilor UE și tinerii reprezintă o mare parte a celor implicați în aceste activități. Deși s-ar putea aștepta ca aceste experiențe să fie evaluate ți luare în considerare pe piața muncii, realitatea este că încă mai avem de parcurs pași până în acel moment. Promovarea beneficiilor voluntariatului în ceea ce privește dezvoltarea competențelor și abilităților ar putea totuși să constituie o pârghie pentru angajarea tinerilor care sunt afectați în mod special de șomaj (17,2% în 2017) .

În acest context, Federația VOLUM își dorește să vină în sprijinul angajatorilor, voluntarilor și organizațiilor, în același timp, pentru a identifica modalitățile cele mai utile prin care rezultatele învățării dobândite prin activitățile de voluntariat să fie valorificate.

Vă invităm așadar la un seminar în care să vă prezentăm 3 instrumente create special pentru a veni în sprijinul creșterii angajabilității în rândul tinerilor și pentru a veni în sprijinul evaluării proceselor de învățare ce au loc în activitățile de voluntariat. Seminarul se va desfășura în București (locația este în curs de a fi confirmată) și se va desfășura în intervalul orar 10.00 – 16.30. Seminarul se adresează tinerilor voluntari, organizațiilor care implică voluntari și angajatorilor atât din mediul public cât și cel privat.

Cele 3 instrumente care vor fi prezentate și testate practic în cadrul atelierului sunt:
– ProfilPass – Portofoliul pentru experiențe de voluntariat (instrument de auto-evaluare și auto-reflecție pe care voluntarii să îl pargurgă în identificarea rezultatelor învățării dobândite prin voluntariat, în tentativa de a identifica oportunități de locuri de muncă și alte astecte ale vieții personale și profesionale.)
– Experiența de voluntariat ca un pas spre angajabilitate – un ghid practic pentru angajatori
– European best practices handbook on the support to young volunteers towards sustainable employment – ghid de lucru pentru organizații în demersul lor de a crea experiențe de voluntariat care provoacă învățararea și impactul în comunitate, deopotrivă.

Seminarul se desfășoară în cadrul proiectului EuroVIP pe care Federația VOLUM îl desfășoară în parteneriat cu alte 4 organizații neguvernamentale din 4 țări europene – Franța, Germania, Belgia, Marea Britanie.

Obiectivul proiectului Erasmus+ – Programului European de Incluziune a Voluntarilor (EuroVIP) este de a consolida recunoașterea abilităților și competențelor dobândite de tineri și de tinerii adulți (între 17 și 30 de ani) în timpul activităților de voluntariat, pentru a le promova ca valoroase pentru intrarea lor pe piața muncii și pentru a consolida legătura dintre domeniile de afaceri și non-profit.

Înscrierile se fac prin completarea formularului de AICI până la data de 19 aprilie (joi), ora 18.00.
Ziua – 23 aprilie 2018 (luni)
Locația – București (locația exactă va fi anunțată ulterior celor care confirmă)
Costuri care se asigură – 1 noapte de cazare, masă (coffee break, prânz)

 

Pentru detalii vă invităm să ne contactați la:

Ana Maria GRĂDINARIU, Coordonator Programe,

(+4) 0749 977 844

anamaria.gradinariu@federatiavolum.ro