Federatia Volum

Casa de avocatură Kinstellar, partenerul juridic al Federației VOLUM

 

Federația VOLUM – Federația Organizațiilor care Sprijină Dezvoltarea Voluntariatului în România are plăcerea de a anunța parteneriatul juridic încheiat cu firma regională independentă de avocatură Kinstellar, biroul din București. Parteneriatul va consta în servicii de consultanță oferite pro bono pentru demersurile inițiate de Federație, în vederea aplicării corecte a Legii Voluntariatului 78/2014.

 

Statisticile arată că în România peste 4 000 000 de locuitori sunt implicați în activități de voluntariat. Voluntariatul este o modalitate de implicare în comunitate, din proprie inițiativă, fără remunerație, în activități de interes public. Valoarea voluntariatului este regăsită nu doar în comunitate, ci și în dezvoltarea personală și profesională a persoanei implicată în astfel de activități, prin dobândirea de abilități și dezvoltarea de  competențe pe durata acestor activități.

 

În urma intrării în vigoare a legislației privind activitatea de voluntariat din România, Federația VOLUM, alături de partenerii săi, a început să pună bazele unei infrastructuri necesare tuturor organizațiilor care desfășoară activități de voluntariat. Astfel, Federația a lucrat la realizarea documentelor suport, obligatorii prin lege, și la realizarea unor contexte de dezvoltare și capacitare a organizațiilor. Pentru că nu există norme de aplicare și s-a dorit autoreglementarea din partea sectorului neguvernamental, organizațiile care implică voluntari au nevoie de sprijinul unei structuri care să poată promova un anumit standard de calitate, corelat juridic cu noua lege a voluntariatului.

 

În cadrul acestui parteneriat, echipa de avocați implicați, formată la acest moment din Bogdan Bibicu, Larisa Găbudeanu și Smaranda Văcaru, va susține Biroul Executiv al Federației VOLUM în vederea modificării sau actualizării documentelor necesare organizațiilor care desfășoară activități de voluntariat în baza Legii Voluntariatului 78/2014. De asemenea, casa de avocatură Kinstellar va oferi sprijin Federației în vederea formulării unor documente de poziție publică sau organizarea unor sesiuni de informare pentru organizațiile din țară, cu scopul de a clarifica anumite aspecte legislative legate de voluntariat în România.

 

„Pentru VOLUM, un astfel de parteneriat juridic este un sprijin esențial în desfășurarea activității noastre. Federația are ca scop construirea și consolidarea infrastructurii pentru voluntariat în România, iar asta înseamnă inclusiv cadru legislativ și politici publice în domeniu. E important ca organizațiile neguvernamentale din România să aibă acces la documente și resurse pentru aplicarea corectă a legii, iar suportul juridic în acest sens este vital. Mulțumim echipei Kinstellar pentru deschiderea față de nevoia noastră de expertiză și pentru promptitudinea cu care răspund provocărilor noastre. Am convingerea că împreună vom ajuta mai mult sectorul neguvernamental în desfășurarea activităților de voluntariat” – Anca Năstase, Director Executiv Federația VOLUM.

 

„Mulțumim Federației VOLUM pentru că ne-a oferit oportunitatea de a face parte din acest proiect si felicităm echipa VOLUM pentru inițiativele, eforturile constante și plusul de valoare (atât uman, cât și profesional) adus în societate. Ne dorim să ne implicăm activ în sprijinirea activității de voluntariat în România” – Bogdan Bibicu, Partener, Kinstellar

 

Federația VOLUM este o organizație neguvernamentală cu rol de organizație umbrelă în domeniul voluntariatului, cu reprezentare la nivel național – 70 de organizații membre care gestionează aproximativ 21.500 de voluntari anual. Misiunea Federației VOLUM este facilitarea dialogului și acțiunii comune pentru dezvoltarea sustenabilă a voluntariatului în România.

 

Kinstellar este o firmă regională independentă de avocatură, creată în noiembrie 2008 pentru a oferi consultanță și asistență în litigii și arbitraje internaționale și naționale companiilor și instituțiilor financiare din țările Europei Emergente și Asiei Centrale. Cu birouri în Almaty, Belgrad, Bratislava, București, Budapesta, Istanbul, Kiev, Praga și Sofia, echipa Kinstellar a fost în mod tradițional implicată în tranzacții majore în regiune. Având o echipa de peste 130 de avocați, Kinstellar oferă expertiză în dreptul corporatist / fuziuni & achiziții, drept bancar și finanțări de proiecte, conformitate, risc și investigații sensibile, drept imobiliar, litigii/arbitraje, restructurări și insolvență, dreptul concurenței, private equity, energie, media și IT.