Federatia Volum

Federația VOLUM susține Consiliul Național al Tinerilor din România

În perioada 10-13 septembrie 2015, va avea loc la București cea de a II-a ediţie a Consiliului Național al Tinerilor din România, eveniment organizat de Forumul Tinerilor din România, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului.

cover photo CNTR 2015

Pentru al doilea an consecutiv, Consiliul Național al Tinerilor din România este un proiect de anvergură, unic pentru tinerii din țară. Proiectul beneficiază de numeroși parteneri strategici precum Institutul Aspen, Global Shapers Bucharest Hub şi Organizaţia de Tineret a Blocului Naţional Sindical, iar scopul acestei ediţii este de a promova viziunea tinerilor cu privire la diverse domenii de interes și de a propune amendamente pentru actualizarea cadrului legislativ în domeniul tineretului din România.

În primele două zile ale evenimentului cei peste 200 de participanți vor fi prezenți la o serie de paneluri de discuție pe cinci teme de actualitate. Profesionalismul facilitatorilor își va da întâlnire cu spiritul creativ și critic al tinerilor pentru a realiza o analiză obiectivă dar, mai ales, pentru a propune soluții realiste și adecvate pentru soluționarea problemelor identificate pe fiecare palier. Subiectele abordate în cadrul panelurilor vor fi:

  • Muncă şi antreprenoriat
  • Participare şi voluntariat
  • Sănătate, sport şi recreere
  • Cultura şi educație
  • Garanţia pentru TINEret şi incluziunea socială a grupurilor defavorizate.

După cele două zile dedicate dezbaterilor, concluziile din cadrul fiecărui panel vor fi prezentate și discutate în cadrul Conferinței Plenare din 12 septembrie 2015.

Tinerii cu vârste între 14 și 35 de ani dornici să participe la acest eveniment se pot înscrie prin completarea formularului disponibil pe pagina oficială a Forumului Tinerilor din România (www.forumul-tinerilor.ro) în perioada 10-23 august 2015. Rezultatele selecţiei, vor fi făcute publice în data de 31 august 2015. Organizatorii asigură cazare şi masă pentru 100 de participanţi din provincie şi masă de prânz pentru 100 de participanţi din Bucureşti. Participarea la workshopurile şi conferinţele din cadrul evenimentului este gratuită şi se oferă certificate de participare tuturor tinerilor.

Dincolo de statistici, situația per ansamblu a tinerilor din România este îngrijorătoare. Iar din punctul nostru de vedere, un rol central în îmbunătățirea situației sociale a acestei categorii, crearea unui cadru favorabil angajării tinerilor, dezvoltării profesionale și a inițiativelor lor, și nu numai atât, îl au îndeosebi legislația precum și măsurile Executivului. Din acest motiv, la cea de-a doua ediție a Consiliului Național al Tinerilor din România vom recrea spațiul dedicat dezbaterilor și interacțiunii dintre tinerii între 14 și 35 de ani din toate colțurile țării, ONG-urile de tineret, alți membri ai societății civile dar și reprezentanții autorităților centrale. Am pornit în acest demers cu scopul de a identifica cele mai dorite și potrivite idei de actualizare a cadrului legislativ în domeniul tineretului din România, constant și perfect conectați fiind la agenda și bunele practici europene: împuternicirea tinerilor (engl. „youth empowerment”), în special accesul tinerilor la drepturi și sprijinirea participării acestora la viața democratică.” – Radu PETRARIU, Președintele Forumului Tinerilor din România.

Forumul Tinerilor din România reprezintă platforma națională neguvernamentală, apolitică, non-profit, în domeniul tineretului, ce reunește 165 de organizații din întreaga țară. Viziunea Forumului este o lume în care tinerii își pot atinge întregul potențial, iar prin organizațiile neguvernamentale încurajăm, susținem și reprezentăm tinerii din România.

 

  • Radu Petrariu

Președinte

Telefon: +4 0745 614 357

Email: radu.petrariu@forumul-tinerilor.ro

  • Ionuţ Pop

Project Manager

Telefon: +4 0757 682 939

E-mail: ionut.pop@forumul-tinerilor.ro

  • Andrei Răduţu

Marketing & PR Manager

Telefon: +4 0728 239 642

E-mail: pr.cntr@forumul-tinerilor.ro