Federatia Volum

Atelier „Management de conflict și Comunicare Nonviolentă în Managementul Voluntarilor”

Managementului Conflictului în procesele de coordonare a voluntarilor nu i se dă, de multe ori, importanța cuvenită. În contexte cu impact emoțional destul de puternic conflictele pot apărea foarte ușor între membrii echipei de voluntari, între voluntari și coordonatori, între voluntari și beneficiari uneori.

Vă propunem să ne vedem în cadrul unui atelier de 1 zi în care să descoperim împreună de unde pot apărea conflictele, cine sunt actorii implicați  și cum le putem preveni și, dacă e cazul, gestiona.

Alături de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș Federația VOLUM vă invită să participați la atelierul experiment pentru Coordonatorii de Voluntari – „Management de conflict și Comunicare Nonviolentă în Managementul Voluntarilor”, ce va avea loc pe data de 21 octombrie, în București.

Acest atelier este dedicat tinerilor din cu vârsta cuprinsă între 20 – 30 de ani responsabili de lucrul cu voluntarii, manageri de voluntari, coordonatori de activitate care implică voluntari, responsabili de resurse umane care au și rolul de a gestiona voluntari în organizație.

Acest atelier este dedicat coordonatorilor de voluntari care au o minimă experiență de coordonare a voluntarilor și nu celor care nu au gestionat un astfel de proces vreodată.

Program:

21 octombrie – 10.00 – 17.00

Termen de aplicare: 18 octombrie, ora 23.59, prin completarea formularului de AICI.

 

Printre tematicile abordate în acest atelier se numără:

– Management de conflict în/cu echipele de voluntari

– Stiluri de comunicare și gestionare a situațiilor dificile

– Comunicare nonviolentă

-Tipuri de conflicte, de unde vin ele și care este impactul lor

– Managementul voluntarilor – ce pași din MV pot anticipa conflicte cu/între voluntari, voluntari și beneficiari, voluntari și organizație etc.

Facilitatorii atelierului sunt Ana-Maria Grădinariu și Florentina Chiru (Federația VOLUM – Federația Organizațiilor care Sprijină Dezvoltarea Voluntariatului în România).

Pentru acest atelier Fundația Județeană pentru Tineret Timiș acoperă costurile de transport pentru  participanți (decont în limita a 200 RON/persoană), precum și mesele de pe parcursul atelierului.

Locuri disponibile: 15

Pentru detalii cu privire la conținutul acestui atelier și procesul de aplicare/selecție a participanților vă rugăm să contactați:

– Ana-Maria Grădinariu (Coordonator Programe și Formator Federația VOLUM):

0749 977 844, anamaria.gradinariu@federatiavolum.ro

 

Acest curs face parte din proiectul „Promovarea voluntariatului în rândul tinerilor”, derulat de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, în cadrul Concursului Național de Proiecte de Tineret al Ministerului Tineretului și Sportului.