Federatia Volum

Dă VOLUM organizației tale! Fii alături de organizațiile care sprijină dezvoltarea voluntariatului în România

Dă VOLUM organizației tale! Fii alături de organizațiile care sprijină dezvoltarea voluntariatului în România

„VOLUM este locul în care binele prinde forţă. Zeci de organizaţii și mii de voluntari dornici să facă bine într-o Românie în care implicarea încă își mai caută locul în viaţa de zi cu zi a fiecăruia dintre noi. VOLUM este locul în care găsești oameni pasionaţi de voluntariat, gata oricând să dea zile, nopţi, săptămâni, luni din viaţa lor pentru a face bine. Oameni pentru care implicarea nu e o provocare, ci un stil de viaţă. De fapt, VOLUM e despre oameni și frumuseţea lor descoperită.”

Diana Paius_1

Diana Păiuș, Președintele Federaţiei VOLUM

Federația VOLUM este federația care sprijină mișcarea de voluntariat din România, având rol de asociație umbrelă în domeniul voluntariatului, cu reprezentare la nivel național. La împlinirea a 5 ani de activitate, Federația VOLUM se bucură de un număr de 67 de membri, ONG-uri din întreaga țară, care mobilizează anual peste 18 000 de voluntari și rulează anual venituri de peste 19 000 000 de euro. Datorită eforturilor de advocacy depuse de noi și a discursului constant cu autoritățile publice, în 2014 a fost promulgată noua lege a voluntariatului, care îmbunătățește consistent mișcarea de voluntariat din România. Federația VOLUM sprijină organizațiile neguvernamentale în vederea aplicării corecte a politicilor publice, prin intermediul instrumentelor dedicate, ședințelor de training și consultanță.

De ce să fiți parte din umbrela VOLUM?
Ca membru VOLUM aveți ocazia de a fi afiliați la o structură reprezentativă și de a fi mai implicat în obținerea de rezultate în vederea atingerii unui scop comun: promovarea voluntariatului și facilitarea demersurilor în sprijinul acestuia.

Organizăm anual Gala Națională a Voluntarilor, competiție ajunsă anul acesta la a 5-a ediție, singurul eveniment de recunoaștere publică și premiere a meritelor voluntariatului. Competiția mobilizează ONG-uri, companii, instituții publice, precum și numeroase personalități publice la organizarea fiecărei ediții. Iar în 2011 am coordonat împreună cu Ministerul Culturii activitățile Anului European al Voluntariatului în România, lansând, până în prezent, 7 documente de poziție publică, ce au devenit priorități naționale în ceea ce privește problematica voluntariatului din țara noastră.

Vă lansăm, cu această ocazie, invitația de face parte din Federația VOLUM, și de a vă alătura eforturilor noastre constante de a sprijini și de a dezvolta voluntariatul ca valoare a cetățeniei active. Pentru mai multe detalii, puteți contacta Directorul Executiv al Federației VOLUM – Anca Năstase, la nr de telefon 0748100253 sau la adresa de e-mail office@federatiavolum.ro. Mai multe informații despre cum puteți deveni membri ai Federației puteți găsi aici!

 

Campania Dă VOLUM organizației tale! se desfășoară în cadrul proiectului „Voluntariatul prinde VOLUM în România” este finanţat prin Granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org.