Federatia Volum

Seminar: Integrarea profesională a tinerilor cu dizabilități din Palestina

FDP – Protagoniști în educație vă invită să participați miercuri, 21 iunie 2017, între orele 10.00-13.00, la evenimentul de diseminare a rezultatelor atinse în implementarea proiectului “Romania-Palestina, un pod pentru viitorul tinerilor cu dizabilități” finanțat de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) prin programul României de cooperare pentru dezvoltare (RoAid) și implementat cu sprijinul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP) – Centrul Regional pentru Europa și Asia Centrală.

Scopul seminarul este de a împărtăși experiența concretă a unui proiect de cooperare pentru dezvoltare al României și de a oferi elemente cheie despre contextul național și internațional în care astfel de proiecte pot fi dezvoltate.

Agenda seminarului va include o prezentare a proiectului și a activităților derulate în domeniul incluziunii profesionale a tinerilor cu dizabilități din Betleem, prin participarea reprezentantului organizației partenere din Palestina, domnul Burghard Schunkert. Vom aborda tema politicii de cooperare a României, iar importanța parteneriatului cu mediul privat în cooperarea pentru dezvoltare va fi tema prezentării susținute de reprezentanta Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP). FOND Romania ne va vorbi despre rolul organizațiilor nonguvernamentale în implementarea politicii de cooperare pentru dezvoltare și implicarea României la nivel internațional.

Locația de desfășurare a seminarului este sediul Fundației Româno-Americane din strada Gina Patrichi nr 6, sector 1, București.

Vă rugăm să completați formularul de înscriere disponibil aici  și să îl transmiteți online sau la adresa de email de mai jos până la data de 16 iunie 2017.

Pentru detalii suplimentare vă rugăm să ne contactați la nr 021.2552258/61 sau la adresa de email: angela.sima@fdpsr.ro.
***

Proiectul a fost derulat în perioada septembrie 2016-Iunie 2017 în parteneriat cu Fundația AVSI și Centrul de Reabilitare LifeGate din Betleem. Scopul proiectului a fost a contribui la incluziunea socială sustenabilă a tinerilor cu dizabilități din Teritoriile Palestiniene, avand ca obiectiv calificarea și integrarea în sectoarele economice cu cerere pe piața muncii a 30 de tineri cu dizabilități marginalizați din regiunea Bethlehem.