Federatia Volum

Fundația Dezvoltarea Popoarelor – Seminarul ”Romania-Palestina, un pod pentru educație”

Fundația Dezvoltarea Popoarelor vă invită să participați la seminarul ”Romania-Palestina, un pod pentru educație” care va avea loc miercuri 15 iunie 2016, la Spațiul Public European, str. Vasile Lascăr nr. 31, sector 2 Bucuresti, începând cu ora 15.30.

invitatie seminar FDP_15 iunie email

Seminarul va reprezenta o introducere în politica de cooperare pentru dezvoltare a României prezentând o experiență concretă în domeniu, cea a proiectului implementat de Fundația Dezvoltarea Popoarelor în Palestina în domeniul educatiei.  Vor fi prezenti la eveniment Adriana Zaharia- Coordonator Policy Advocacy la FOND Romania, doamna prof. univ. dr. Ecaterina Vrăsmaș, în calitate de facilitator în cadrul schimbului de experiență România-Palestina derulat în cadrul proiectului, reprezentanți ai finanțatorului și ai altor organizații interesate.

În cea de a doua parte a seminarului vă propunem spre vizionare și dezbatere un film special -Teaching Ignorance- un documentar de Tamara Erde despre modelele de pedagogie din Palestina și Israel, ocazie unică pentru cei care nu l-au vizionat în cadrul Festivalului One World Romania 2016.

Pentru confirmarea participării vă rugăm să transmiteți un email la adresa angela.sima@fdpsr.ro până la data de 12 iunie 2016.

******
Proiectul ”Romania-Palestina, un pod pentru educație” finanțat de Ministerul Afacerilor Externe prin programul României de cooperare pentru dezvoltare (RoAid) a fost derulat în perioada septembrie 2015-mai 2016 de Fundația Dezvoltarea Popoarelor în parteneriat cu Fundația AVSI. Proiectul este implementat cu sprijinul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP) – Centrul Regional pentru Europa și Asia Centrală.
Proiectul s-a adresat lipsei accesului la educație de calitate pentru copiii cu dificultăți de învățare din regiunea Ierihon. Scopul proiectului a fost promovarea educației incluzive și a unui program de sprijin pentru elevii cu dificultăți de învățare.