Federatia Volum

Organizația Națională Cercetașii României

Cercetășia este mai mult decât recreere, este educație pentru viață, un mod de a trăi și o mișcare cu impact semnificativ la nivel mondial. Cercetășia oferă tinerilor șansa de a se angaja în activități diverse, creează noi oportunități pentru aceștia, încurajează diversitatea și egalitatea, leagă noi prietenii Cercetășia responsabilizează prin practicarea democrației, dezvoltă potențialul fiecărui individ și al grupurilor, responsabilizându-i și insuflându-le valori clare.

Anul în care a devenit membru: 2010

Domeniul de activitate: Educatie nonformala

Nr. de voluntari implicaţi anual: 350 (adulti peste 18 ani) 2200 membrii (tineri 7-24 ani)

Proiecte importante:

Organizaţia Naţională Cercetaşii României are o ofertă educaţională pe o durată de 17 ani (de la 7 la 24 de ani), fiind una continuă care se bazează pe o curriculă non-formală anuală adaptată fiecărei grupe de vârstă, ce conţine 20 de întâlniri de activitate detaliate. Activităţile organizaţiei sunt dedicate copiilor şi tinerilor cu vârste între 6 şi 21 de ani, ei fiind împărţiţi pe grupe de vârstă după cum urmează: lupişori 6-10 ani, temerari 11-14 ani, exploratori 15-18 ani, seniori 18-24 ani. Principalul mod de educare este învăţarea prin acţiune, metodă extrem de folosită în cadrul organizaţiei. În prezent, ONCR deruleaza la nivel naţional, prin Echipele Naţionale, şi la nivel local, prin centrele sale locale, zeci de activităţi în variate domenii: stagii de formare, activităţi de dezvoltare a ablilităţilor de viaţă, activităţi de integrare a tinerilor cu dizabilităţi, activităţi caritabile, activităţi ecologice, educaţie civică, educaţie pentru mediu, formare vocaţională, seminarii, work-shop-uri, publicaţii (materiale pedagogice, pliante, broşuri), tabere naţionale şi internaţionale, schimburi de tineri, activităţi de strângere de fonduri şi multe altele care se regăsesc în programul cercetăşesc, puse în practică prin Metoda Scout.

Contact: Ciobanu Mihaela (contact@scout.ro, mihaela.ciobanu@scout.ro)

Website: www.scout.ro

Facebook: www.facebook.com/romanianscouts?fref=ts

Motivul aderării: Sustinerea voluntariatului si contribuirea la crearea unui mediu favorabil pentru dezvoltarea acestuia.