Federatia Volum

Fundația pentru Copii Ronald McDonald

Fundația pentru Copii Ronald McDonald

Fundația pentru Copii Ronald McDonald creează, identifică și susține programe care îmbunătățesc în mod direct sănătatea și bunăstarea copiilor. Un mediu sănătos și liniștit, șansa unui viitor fericit și multă dragoste sunt lucrurile pe care orice copil le merită și trebuie să le aibă. Chiar dacă este un proiect pornit din Statele Unite, fiecare dintre Fundațiile Ronald McDonald are propriul ei mecanism de funcționare și o dinamică proprie a finanțărilor și dezvoltării proiectelor, în funcție de imperativele fiecărei comunități în parte.

Fundația a fost înființată în România în anul 1998. Primele proiecte susținute de Fundație au fost o serie de intervenții chirurgicale dificile pentru copiii cu malformații faciale. În fiecare an de atunci, Fundatia s-a implicat în nenumărate proiecte dedicate protecției copiilor aflați în spitale, educației celor defavorizați sau reconstrucției de locuințe, atunci când acestea au fost afectate de calamități naturale.

Anul în care a devenit membru al Federaţiei VOLUM: 2016

Domenii de activitate: Sănătate, Educație

Proiecte importante:

Ca partener ce susține îngrijirea centrată pe familie, de 18 ani Fundația Ronald McDonald luptă pentru a fi un catalizator în crearea unei lumi în care copiii au acces la îngrijiri medicale de calitate, iar familiile lor îi pot susține mai mult și mai ușor, implicându-se în mod activ în îngrijirea lor. Cele două Case Ronald McDonald din București și din Timișoara au oferit sprijin către peste 15.000 de părinți și copii, cu peste 9.000 de nopți de cazare gratuită anual și economii de peste 1.100.000 lei în fiecare an pentru familiile găzduite.

Patru dintre cele mai mari spitale de copii din România au beneficiat de sprijinul Fundației prin dotări succesive cu aparatură și echipamente performante medicale sau non-medicale.

Campania “Mi-e poftă să fac bine!” este cel mai amplu proiect de comunicare și strângere de fonduri al Fundației, ce mobilizează anual la nivel național peste 4.000 de persoane care devin, astfel, ambasadori și donatori ai cauzei susținută de către Fundație.

Nr. de voluntari implicaţi anual: 20

Persoana de contact a organizaţiei: Tudose Andreea, andreea.tudose@ro.mcd.com

Website-ul organizatiei:

http://mcdonalds.ro/caritate

http://www.rmhc.org/