Federatia Volum

Beneficiile membrilor

Iată ce oferim noi membrilor VOLUM:

  • Reprezentare și advocacy
  • Politici publice, legea voluntariatului și elaborarea de documente
  • Protocoale cu instițutii publice
  • Oportunități și proiecte comune
  • Buletine lunare de știri online
  • Academia VOLUM
  • Consultanță
  • Gala Națională a Voluntarilor
  • Centrul European de Voluntariat

Prin statutul Federației, reprezentăm o voce comună a sectorului non-guvernamental în dialogul cu instituțiile publice și companiile din România. Activitățile de reprezentare și advocacy sunt eforturi constante și permanente din partea Federației.

În 2011 (Anul European al Voluntariatului) Federația VOLUM și partenerii săi au elaborat Agenda publică pentru voluntariat în România. Documentul conține propunerile de Politici publice în domeniul Voluntariatului, modificări aduse Legii voluntariatului, precum și alte documente relevante în domeniu. Noua Lege a voluntariatului, 78/2014 a intrat în vigoare pe 25 iulie 2014, după un proces de aproape 4 ani. Parcursul Legii Voluntariatului îl puteți consulta aici.

Instituțiile publice sunt parteneri de dialog și implementare cu Federația VOLUM în cadrul unor proiecte de interes național. Astfel, până în prezent, Federația VOLUM a încheiat în martie protocoale de colaborare cu următoarele instituții: Ministerul Muncii, Ministerul Tineretului și Sportului, Reprezentanța Comisiei Europene la București, Centrul Infoeuropa, Ministerul Educației și Cercetării.

Publicăm buletine de știri lunare cu activitățile Biroului executiv al Federației, cu noutăți din sector, oportunități de finanțare, oportunități de angajare, demersuri publice etc.

Oferim consultanță și asistență gratuită în orice domeniu semnalat de membrii nostri și folosim rețeaua VOLUM pentru a oferi expertiză atunci când aceasta ne este solicitată.

Federația VOLUM este organizatorul Galei Naționale a Voluntarilor, singura competiție națională care premiază meritele voluntariatului din întreaga țară, ajunsă în 2014 la a patra ediție.

VOLUM este afiliată Centrului European de Voluntariat, cea mai importantă platformă  de resurse, reprezentare și advocacy la nivel European. Astfel, suntem permanent conectați la noutățile, deciziile și proiectele desfășurate la nivel European.