Federatia Volum

Asociația M.A.M.E.

Asociația M.A.M.E., este o organizație nonprofit, înființată în aprilie 2009 cu scopul de îmbunătăţii permanent calitatea vieţii copiilor cu probleme grave de sănătate și a copiilor care provin din medii sărace.

Anul în care a devenit membru al Federaţiei VOLUM: 2013

Domeniul de activitate: Sănătate

Nr. de voluntari implicaţi anual: 80 de voluntari

Proiecte importante:

Cel mai important proiect al Asociației M.A.M.E. este Centrul Steluțelor – un centru de suport și recuperare pentru copiii bolnavi de cancer. Aproximativ 50 de copii bolnavi, anual,  beneficiază gratuit de: consiliere psihologică individuală şi de grup; ateliere de terapie emoțională prin artă și joc; activitați educative și de socializare; exerciţii de recuperare medicală adaptate nevoilor şi capacităţii fiecărui copil; organizare de întâlniri cu specialişti din diferite domenii care să ofere părinților răspunsuri legate de diagnostic, nutriție adecvată, tratamente, drepturi legale, etc.;

Principalele rezultate obținute în cei 4 ani de activitate:

  • 2009 am inițiat o campanie de strângere de fonduri “Atinge o stea” prin care am strâns 40.000 de euro, bani cu care am cumpărat un ecograf doppler, dotat cu sonde performante de explorare a organismului uman, pe care l-am donat Institutului Clinic Fundeni. De acest aparat beneficiază anual peste 10.000 de pacienți.
  • în perioada mai-septembrie 2010 am derulat campania de advocacy ”Apel pentru indemnizația mamelor” in cadrul careia, in urma protestelor si a dialogului purtat cu autoritatile, am reusit sa convingem guvernantii: sa reduca cuantumul indemnizatiei cu doar 15% in loc de 25%, asa cum au anuntat initial in presa; sa mentina optiunea concediului de 2 ani, in conditiile in care au anuntat initial ca vor reduce perioada de acordare a concediului de crestere copil la 1 an; sa ofere protectie mamelor in timpul sarcinii cat si dupa intoarcerea acestora la locul de munca. Beneficiari, peste 80000 de parinti aflati in concediu crestere copil.
  • pe tot parcursul anului 2010 am desfășurat o campanie de conștientizare “O oră alături de copilul tău”, trăgând un semnal de alarmă asupra calității timpului petrecut de părinții din societatea actuală alături de copiii lor. Astfel, peste 1.000 de copii și părinți au beneficiat de activități educativ-creative organizate în București.
  • în anul 2011 am lansat campania ”Copilăria NU trebuie trăită în spital”, în urma căreia s-a strâns suma de 52.000 euro, bani cu care au fost reamenajate, modernizate și dotate cu aparatură și mobilier medical, următoarele spații aferente Secției de Pediatrie a Institutului Clinic Fundeni: un salon de monitorizare permanentă, o sală de mese, două camere de recoltat analize și tratament, patru grupuri sanitare. De aceste îmbunătățiri beneficiază anual peste 500 de copii bolnavi de cancer, proveniți din toată țara.
  • în prima parte a anului 2012, am derulat proiectul ”Un loc de joacă mai sigur pentru copiii bolnavi din spitalul Fundeni” cu scopul de a reamenaja locul de joaca din incinta curtii Institutului Clinic Fundeni. Spatiul a fost dotat cu ansambluri de joaca moderne, confectionate din materiale care indeplinesc standardele de siguranta in vigoare. Echipamentele de joaca și  serviciile de reamenajare au costat 16000 de euro. De acest loc de recreere beneficiaza anual peste 5000 de copii proveniți din toată țara care vin la spital pentru tratamente fiind internași sau ambulatoriu pentru investigații.
  • în anul 2012 am lansat programul ”Vacanță pentru toți copiii” ce constă în organizarea anuală a unei tabere oferită gratuit unui grup de 15 copii, cu vârsta cuprinsă între 5-14 ani, copii bolnavi care provin din familii cu posibilități financiare reduse.
  • în cei 4 ani de activitatea a Asociației M.A.M.E., am ajutat peste 50 de copii și tineri, grav bolnavi, să plece la diverse clinici și spitale din străinătate, pentru tratamente și/sau intervenții chirurgicale ce nu puteau fi efectuate în România;
  • am organizat periodic evenimente pentru copiii bolnavi, internați în secțiile de oncopediatrie, cu scopul de a le distrage atenția de la boală, durere și tratament și diverse  ateliere de creație pentru a le reduce anxietatea și stresul ce însoțesc boala și tratamentul.
  • am oferit sprijin financiar și material în limita resurselor disponibile tuturor celor care au solicitat ajutorul Asociației M.A.M.E.

Persoana de contact a organizaţiei: Maria Culescu,  maria_culescu@yahoo.com

Website-ul organizatiei: www.asociatiamame.com

Motivul aderării la VOLUM şi avantajele obţinute:

Asociația M.A.M.E. aderă la Federația VOLUM din dorința de a face parte dintr-o rețea de organizații care promovează și sprijină dezvoltarea  voluntariatului în România.