Federatia Volum

Asociația GRASP

Societatea Globala a Tinerilor Profesionisti Romani (GRASP) este o reţea deschisă formată din tineri profesionişti și studenți care contribuie activ la schimbarea României prin implicare civică, îmbunătăţirea politicilor publice,  transfer de cunoştinţe şi know-how, încurajarea dialogului şi dezbaterilor publice şi susţinerea antreprenoriatului. Lucrăm în parteneriat cu peste 40 de organizaţii din România şi diaspora și avem membrii în 15 țări: Olanda, Spania, Germania, Marea Britanie, Statele Unite, Belgia, Italia, Franța, România, India, China, Columbia, Canada, China, Elveția.

Anul în care a devenit membru: 2011

Domeniul de activitate: Implicare civica, Transfer de cunostinte,  Politici publice

Nr. de voluntari implicaţi anual: aprox. 100 membri activi si aprox. 1500 in reteaua extinsa

Proiecte importante:

  • Voci pentru Romania promoveaza vocile profesioniştilor români din diferite domenii care s-au afirmat în ţară şi/sau peste hotare, prin intermediul unor interviuri publicate în presă. Urmărim în acest mod facilitarea legăturii dintre tinerii aflaţi la început de drum şi acei profesionişti români care, împărtăşind din experienţa reuşitei lor, pot oferi acestor tineri modele de urmat. www.vocipentruromania.ro
  • Mentorship For Success este un program ce doreşte să ofere tinerilor români cu potenţial sprijin în formarea unei viziuni de succes şi acces la resurse şi informaţii cu privire la oportunităţile de studiu şi carieră din România şi/sau din străinătate. Prin relaţia dintre mentor şi mentorat vrem să ajutăm viitoarea generaţie de lideri să promoveze interesele României la nivel global. Programul este conceput să completeze educaţia formală prin punerea în contact cu români realizaţi care împărtăşesc valori şi ţeluri similare cu mentoraţii şi care doresc să se implice în mod direct în creşterea personală a acestora.
  • Start-Up Your Idea  doreşte să dezvolte abilităţile antreprenoriale a 50 de participanţi (anual) şi să îi motiveze să se implice în dezvoltarea de proiecte antreprenoriale, programul funcţionând ca un incubator de idei. Tinerii antreprenori vor participa la workshopuri, vor studia exemple practice şi se vor întâlni cu antreprenori de succes.Programul Start-Up Your Idea are trei componente: 2 sesiuni de workshop-uri pe an, întâlniri periodice cu participanţii la ediţiile precedente şi un sistem de mentoring care să-i ajute pe tinerii antreprenori să implementeze idea de start-up.
  • Educaţia contează are ca si scop creşterea competitivităţii absolvenţilor din România, avand ca si punct de pornire Conferinţa Anuală GRASP din 2010. Conferinţa a creat o platformă deschisă dialogului despre educaţie şi modalităţile de creştere a competitivităţii absolvenţilor români din mediul universitar între toţi stakeholderii relevanţi din domeniu: sectorul guvernamental şi non-profit, dar şi între şi cu organizaţiile din mediul privat. În 2011, echipa de proiect a realizat o cercetare cu privire la probleme specifice din sistemul educaţional românesc, urmând ca în 2012 să lansăm un document de politici publice care să propună soluţii concrete care vor fi promovate printr-o campanie de advocacy.

 

Contact: Raluca Teodor,  Director Operational Bucuresti,  raluca.teodor@mygrasp.org

Website: www.mygrasp.org

Facebook: https://www.facebook.com/MyGRASP

Motivul aderării la VOLUM:

GRASP  incurajeaza implicarea civica  pentru Romania a tinerilor profesionisti si studentilor romani de peste tot din lume. Modelul nostru de implicare se bazeaza pe voluntariat-in mare parte online- si participare iar aderarea la VOLUM a venit ca un pas firesc in coagularea eforturilor celor care sustin si promoveaza voluntariatul in Romania. Dintre avantajele obtinute, subliniem urmatoarele : transfer de cunostinte,networking, traininguri pentru membri, initiative de advocacy la nivel de federatie.