Federatia Volum

Asociația Bona Fide

Asociaţia BONA FIDE s-a constituit la sfarsitul anului 2007 şi funcţionează în baza legislaţiei române cu privire la Asociaţii şi Fundaţii (O.G.nr.26/2000 şi Legea nr.246/2005). Fondatorii si membrii asociatiei sunt persoane cu un back-ground educational si profesional variat – publicitate, marketing, training, sociologie, psihologie, învăţământ, sănătate, economic, artă – uniți în acțiunile lor de hotărârea de a împlini misiunea Asociației BONA FIDE: susținerea și promovarea valorilor civice, ale păcii, democrației și statului de drept, ale libertăților individuale a cetățenilor, a nediscriminării, a bunei-ințelegeri, a individualității și libertății de exprimare întru creșterea valorii individuale și bunăstării sociale.

Anul în care a devenit membru al Federaţiei VOLUM: 2013

Domeniul de activitate: educație, voluntariat, susținerea persoanelor aflate în situații dificile, în special copiii și femeile

Nr. de voluntari implicaţi anual: în funcție de nevoi, între 2 și 20 voluntari.

Proiecte importante:

Bona Fide înseamnă “de bună credință” și de aceea dorim să ne implicăm în cât mai multe directii în care să ajutăm, să optimizăm și să dezvoltăm România și oamenii ei. Principalele direcții de acțiune în care ne-am implicat până acum sunt:

  • dezvoltarea sectorului ONG –  parteneri ai Galei Societății Civile între 2008 și 2011
  • ajutorarea copiilor din Centrele de Copii – atragerea de donatii, dezvoltarea de proiecte educaționale în vederea unei mai bune integrări socio-economice a lor;
  • strângerea de fonduri și donarea lor către un copil diagnosticat cu ADHD, intârzieri in dezvoltarea cognittivă și a limbajului și frecvente note de autism, în vederea realizării terapiei recuperatorii necesare.

Persoana de contact a organizaţiei: Anda Rodideal, anda@bonafide.org.ro

Website-ul organizatiei: www.asociatiabonafide.ro

Motivul aderării la VOLUM şi avantajele obţinute:

Am aderat la VOLUM deoarece principiile și misiunea federației se potrivesc și completeaza foarte bine misiunea noastră. Suntem convinși că vocea sectorului ONG va căpăta volum și va putea fi auzită doar dacă ne unim forțele. De aceea suntem încântați de această oportunitate și ne considerăm avantajați pentru că așa vom avea ocazia să facem lucruri mai bune și mai multe împreună, să ajutăm și să intervenim în mod profesionist acolo unde este într-adevar nevoie.