Societatea Naționala de Cruce Roșie din România
Crucea Roșie Română asistă persoanele vulnerabile în situații de dezastre și de criză. Prin programele și activitățile sale în beneficiul societății, contribuie la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazata pe naționalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenență socială sau politică.
Anul în care a devenit membru al Federaţiei VOLUM: 2010
Domeniul de activitate: Asistență umanitară
Proiecte importante:
Banca de Alimente – Proiectul Banca de Alimente presupune stocarea de alimente neperisabile in depozitele Crucii Roșii prin donații/sponsorizări și distribuirea acestora către persoanele vulnerabile din București și din țară, pe baza evaluarilor efectuate de către filialele de Cruce Roșie precum și de către DGASPC-urile de sector sau din județe.
Puncte de Prim Ajutor în Zone Izolate – 40% din populația României locuiește în sate. La unele dintre ele ajungi în câteva ore de mers cu mașina. Proiectul “Puncte de prim ajutor în zone izolate” se adresează comunităților izolate din mediul rural care nu beneficiază de servicii medicale permanente, iar serviciul de ambulanță se află la o distanță semnificativă. Crucea Roșie Română a instruit câte o familie din comunitățile identificate pentru a acorda primul ajutor de bază. Familia respectivă are rolul de a rezolva urgențele minore și de a preveni agravarea situațiilor în cazul unor urgențe care necesită asistență medicală. În plus, fiecare familie este dotată cu o trusă de prim ajutor, glucometru, tensiometru și un sistem de monitorizare EKG cu citire de la distanță.
Incluziune socială pentru copiii și tinerii din România, prin Suport Comunitar – Până la 1500 de copii marginalizați din punct de vedere social și tineri cu vârste între 6-19 ani, împreună cu familiile lor, inclusiv copiii din centrele de plasament, își îmbunătățesc competențele personale și sociale și calitatea vieții în ansamblu prin intermediul activităților socio-educative și al dezvoltării abilităților de viață în Centre Comunitare cu program de zi în județele Botoșani, Dolj și Hunedoara.
Pro-Sănătate – Creșterea accesului angajaților din sistemul medico-social din România la programele de formare profesională continuă
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea nivelului de calificare pentru 2520 de angajați necalificați și/sau cu un nivel scăzut de calificare din domeniul medico-social din cele 8 regiuni de dezvoltare din România, contribuind la facilitarea/îmbunătățirea accesului și participării la programe de formare profesională continuă (FPC).
Nr. de voluntari implicaţi anual: 4500
Persoana de contact a organizaţiei: Andreea Furtună – andreea.furtuna@crucearosie.ro
Website-ul organizatiei: www.crucearosie.ro
Motivul aderării la VOLUM şi avantajele obţinute:
Dorința de a da valoarea adevarată voluntariatului în România și în cadrul organizației, ca răspuns la etuziasmul celorlalți reprezentanți ai societății civile și la nevoile CRR aflată în proces de dezvoltare. Avantaje – folosirea modelelor de bună practică în cadrul organizației și vizibilitate.