Asociația Edulier
EDULIER și-a propus, încă din 2010, oferirea unui program extrașcolar pentru copiii săraci și cei bogați, în timpul vacanței de vară, crearea unei punți între cele două categorii sociale ale comunei Corbeanca, educarea părinților spre tolerantă și implicare, realizarea unui grup de inițiativă, cu cei ce pot ajuta la schimbare.
Ulterior, EDULIER s-a transformat într-o asociație care are ca scop implementarea, cu ajutorul voluntarilor, a mai multor programe și proiecte, pornind de la cel initial – Săptămâna Magică – desfășurate cu același scop: educația copiilor pentru o comunitate sănătoasă. Din 2014 am extins activitatea către Periș, Bălteni, Buriaș, Brătulești (Ilfov), Ciocănari (Dâmbovița), Ograda, (județul Ialomița), București, Daia( județul Giurgiu).
Anul 2016 reprezintă încă o premieră, deschiderea primului Centru pentru copiii cu tulburări de învățare ( dislexie, discalculie, disgrafie) din România. Aici copiii ce au greutati la scris , citit, calculat, memorat, sunt ajutați prin ateliere de învățare, pe arii diverse- lucru cu animale, învățarea digitală, învățare prin artă si muzică.
Anul în care a devenit membru al Federaţiei VOLUM: 2016
Domenii de activitate: Educație, Social
Proiecte importante:
Gândită sub sloganul “Punem cartea-n cui”,EDULIER ( Săptămâna Magică) a adus zilnic o altă temă de învățare creativă și distractivă. Originalitatea vine tocmai din faptul ca este primul astfel de proiect din mediul rural gândit atât de divers și flexibil, cu atât de multe teme și cu o implicare atât de mare a partenerilor. Mai mult, originalitatea vine și din faptul că este desfășurat într-o comunitate cunoscută doar pentru locuitorii săi bogați, nu și pentru problemele de la nivelul copiilor.
Ateliere EDULIER
EDULIER – un proiect de interactiune a copiilor saraci cu cei bogati, a parintilor instariti cu cei dezavantajati, in scopul dezvoltarii unei comunitati sanatoase si implicate.
EDULIER este un atelier de educatie non-formala,pentru copiii intre 5 si 14 ani, initiat in 2010 si implementat in fiecare an, pe baza de voluntariat.
Edulier ofera o modalitate creativa si inteligenta de a petrece timpul liber, mai ales in timpul vacantelor si constituie o baza practica pentru notiunile pe care copiii le dobandesc in Scoala. Invatarea se face in mod participativ, informal, experential, ludic .
Toate activitățile Edulierului sunt concepute ca “once in a lifetime opportunity” – atât temele atelierelor, cât și abordarea sunt fără precedent și își propun să stârnească pasiunea pentru ceva: știință, artă, literatura, participare civică, sport etc.
CENTRUL EDULIER pentru copii cu dificultăți de învățare
Scopul Centrului Edulier este să-i ajute pe copiii cu dificultăți de învățare- scris, citit, calculat, memorat- să își atingă potențialul în educație, prin oferirea accesului la evaluare de specialitate, învățare personalizată și servicii de suport. Dacă primesc sprijin adecvat și întelegere, copiii cu dificultăți de învățare pot trece mai ușor peste stările de descurajare și de anxietate, le crește stima de sine și reușesc cu ușurință să îndeplinească cerințele școlare.
- Centrul Edulier pentru copiii cu dificultăți de învățare oferă servicii de evaluare, intervenție și recuperare a copiilor cu TSI. Programele noastre sunt structurate, pe etape de vârstă și nevoi:
- Programul START– evaluare și intervenție timpurie pentru copiii între 3 și 7 ani
- Programul ACȚIUNE– intervenția în ateliere de învățare/terapie individuală, conform nevoilor individuale ale copilului și planului său de învățare. Destinat copiilor între 7 si 14 ani
- Programul CLUB– cluburi de socializare și învățare în grup cu diferite arii-Să citim ( club de lectură), Prietenii muzicii ( club de muzică), Să pictăm ( clubul de artă), Sus-jos ( clubul de teatru), Un-doi( Clubul prietenilor cifrelor). Destinat copiilor intre 3 si 14 ani.
Să dăruim Copilăria! – Campanie de Paște
Carnavalul Copilăriei – Campanie de 1 Iunie
Edulier, înapoi la școală! – Campanie organizată cu ocazia începerii anului școlar
Punga alba cu vise! – Campanie de Crăciun
Nr. de voluntari implicaţi anual: 50 de voluntari anual – 1600 ore de voluntariat/an
Persoana de contact a organizaţiei: Nițu Mirela, mirela.nitu@edulier.ro
Website-ul organizației: www.edulier.ro
Motivul aderării la VOLUM şi avantajele obţinute: Ne dorim ca împreună, să construim sisteme și platforme de intervenții comunitare bazate pe voluntariat, să educăm tinerii în spirit civic. Intenționăm să măsurăm impactul și valoarea adăugată a voluntariatului în comunitate.