Federatia Volum

Fundația Pro Homini

Fundația Pro Homini

Centrul nostru de zi este o solutie  intermediara, care permite multor persoane varstnice sa ramana in casele lor, beneficiind cateva zile pe saptamana de serviciile noastre ; participand la ateliere de tricotat, pictura,discutii pe diverse teme,  beneficiarii  au ocazia sa descopere viata in colectivitate, sa-si aprecieze capacitatea si vointa de a se integra.

Anul în care a devenit membru al Federaţiei VOLUM: 2010

Domeniul de activitate: Socializare si petrecerea timpului liber pentru persoane varstnice

Proiecte importante:

Să-i iubim, Să-i respectăm!
Scopul: incluziunea sociale a vârtstnicilor care si-au încetat activitatea si care se confrunta cu dificultăți în a-și asigura existența.
Obiective:  reducerea fenomenului de izolare și de abandonare, de marginalizare a vârstnicilor după ieșirea la pensie , disocierea lor de inutilitate, mizerie și singurătate, reducerea numărului de persoane care solicită instituționalizarea.

Cine nu are Bătrâni, să-și cumpere!
Scopul: incluziunea socială a vârstnicilor  cu condiții materiale precare
Obiective: prevenirea dezechilibrelor în viata socială a persoanelor vârstnice, reintegrarea lor  în comunitate, imbunătăţirea calității vieții lor prin intermediul serviciilor furnizate de fundație.

Și noi vom fi Bătrâni!
Scopul: incluziunea socială a vârstnicilor cu condiții materiale precare
Obiective:  reducerea fenomenului de marginalizare a vârstnicilor, disocierea vârstnicilor de inutilitate, singuratate și mizerie, implicarea vârstnicilor în activități de menținerea stării de sănătate fizice și psihice.

Nouă ne pasă!
Scopul: incluziunea socială a vârstnicilor cu condiții materiale precare
Obiective:  reducerea fenomenului de izolare și de abandonare, de marginalizare a vârstnicilor după ieșirea la pensie , disocierea lor de inutilitate, mizerie și singuratate, reducerea numărului de persoane care solicită instituționalizarea.

Nr. de voluntari implicaţi anual: 115

Persoana de contact a organizaţiei:  Caruz Liliana –  pro_homini@yahoo.com

Website-ul organizatiei: www.prohomini.org

Motivul aderării la VOLUM şi avantajele obţinute:
Am dorit să fie recunoscute meritele și eforturile voluntarilor noștri precum și implicarea fundației noastre în viața socială.
Avantajele obţinute: Am participat la elaborarea codului etic apoi ne-am implicat în SNV (Săptămâna Națională a Voluntariatului) și in Let’s do it Romania.  Am participat la training-uri, la târguri de oferte de voluntariat, ne-am perfecționat în coordonarea voluntarilor și am învățat despre pilotarea certificatului de voluntariat.