Federatia Volum

Asociația The Social Incubator

Asociatia The Spcoal Incubator_incubator_font_logo

 

Asociația The Social Incubator a fost înființată în aprilie 2014 de către un grup de 5 prieteni, profesioniști în domenii diferite, care, după ce s-au implicat împreună în multiple activități de voluntariat, luând forma unui sprijin punctual și pe termen scurt pentru tinerii instituționalizați, au realizat că nevoile acestor tineri sunt mult mai complexe și că, pentru a determina o schimbare reală și sustenabilă în viețile lor, e necesar ca ei să fie sprijiniți în mod individual, pe termen lung.
Astfel, în mai 2014 a fost lansat programul principal al organizației, al cărui scop este de a-i susține pe tinerii care au părăsit – sau urmează să părăsească – sistemul de protecție a copilului, cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani, să facă tranziția (în alte condiții foarte dificilă și împânzită cu riscuri) către viața adultă într-o manieră care să le pună în valoare aptitudinile și să le asigure independența pe termen lung. Programul a început în regiunea București-Ilfov și, începând cu anul 2016, s-a extins în toate cele 8 regiuni administrative ale României.

Domeniu de activitate: Integrarea socio-profesională a tinerilor defavorizați

Proiecte importante: 

„Un viitor normal pentru tinerii instituționalizați” – Programul principal al organizației, al cărui scop este de a-i susține pe tinerii care au părăsit – sau urmează să părăsească – sistemul de protecție a copilului, cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani, să facă tranziția (în alte condiții foarte dificilă și împânzită cu riscuri) către viața adultă într-o manieră care să le pună în valoare aptitudinile și să le asigure independența pe termen lung.

 

„La TINEri este Puterea” – Program local multianual, desfășurat în România, ca parte a inițiativei YOUth Empowered, lansată de Grupul Coca-Cola HBC cu obiectivul de a crește șansele tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, din categoria NEET (Not Employed, in Education or Training), de a deveni activi pe piața muncii. Programul este implementat la nivel național de către Asociația The Social Incubator.

 

The Social Incubator desfășoară și multiple proiecte de prevenire activă a traficului de ființe umane și a violenței de diferite tipuri, în rândul tinerilor defavorizați care prezintă un nivel crescut de risc de a deveni victime ale acestor fenomene.

Nr. de voluntari implicati anual: între 20-25 de voluntari activi

Persoana de contact din partea organizatiei:

Tudor Mureșanu / 0737572544 / muresanu@asociatiasocialincubator.org

Andreea Bunoiu / 0723716051 / bunoiu@asociatiasocialincubator.org

 

Web site-ul organizatiei: http://www.asociatiasocialincubator.org

Motivele aderării la Federația VOLUM și avantajele obținute:

a) support & know-how sharing în recrutarea și managementul voluntarilor

b) networking cu organizații și oameni cu activitate similară The Social Incubator

Avantaje obținute: networking în cardul evenimentelor organizate de Federația Volum (Conferința Națională a Voluntariatului)