Federatia Volum

Asociația Sf. Anastasia Romana

logo Asociatie Sf. Anastasia Romana

Asociaţia „Sfânta Anastasia Romana” are scopul / misiunea de a combate marginalizarea socială, sărăcia şi suferinţa, de a demara proiecte și programe pentru întrajutorarea diferitelor categorii de persoane aflate în nevoi, de a dezvolta dialogul și parteneriatul, de a ridica calitatea vieții celor din societate, de a apăra drepturile omului şi valorile democratice, de a combate sărăcia și de a apăra demnitatea persoanei.

Domenii de activitate: 

Asistenţă socială şi social – medicală, Asistenţă şi dezvoltare comunitară, Asistenţă medicală, Educaţie, Cultură, Tineret, Mediu.

Proiecte importante: 

Proiectul social-filantropic Cutia Bucuriei”.  Acest proiect dorește să aducă Sărbătoarea Crăciunului mai aproape de cei nevoiași, să aducă și pentru aceștia câteva daruri, câteva lucruri de folos (alimente tradiționale, de bază și produse de igienă).

Proiectul social-filantropic și de tineret „Mos Crăciun pentru toți copiii” desfășurat în parteneriat cu Spitalul Municipal „Sf. Ierarh Dr. Luca”, Onești. Scopul proiectului a fost să aducă Sărbătoarea Crăciunului mai aproape de copiii ce rămân în această perioadă internați în cadrul acestui spital din Municipiul Onești. Ne-am dorim ca fiecare copil internat în secția de pediatrie a acestui Spital, să se întâlnească cu Moș Crăciun și să primească de la acesta daruri, jucării și lucruri de folos pentru fiecare.

Concert caritabil de colinde „Ler din Cer”, organizat pentru a strânge bani pentru o tânără bolnavă de cancer ce avea nevoie de intervenție medicală în străinătate.

Târg caritabil de mărțișoare “Mărțișorul meu ajută când ți-e greu” prin care s-au strâns bani în vederea sprijinirii unui băiat bolnav de leucemie.

Proiectul Oamenii mari sunt printre noi” – acest proiect își propune să promoveze, să aducă în atenție oameni de valoare ai comunității și de pe toată Valea Trotușului, precum și vârstnici sau veterani de război, ori alți oameni ce merită să fie modele pentru cei din jur.

Târg caritabil de Florii pentru sprijinirea persoanelor nevoiașe din comunitate.

Proiectul „Centenar și unitate: izvor de înțelepciune și putere” finanțat de Consiliul Județean Bacău, proiect accesat pe legea 350, departamentul cultură, având activități culturale, cu tinerii și cu specific centenar (școală de vară, concurs de creație, excursie istorică, etc.).

Nr. de voluntari implicați anual: 100 voluntari

Persoana de contact din partea organizației:

Butucaru Silviu  – 0744590232

Web site-ul organizației: https://www.facebook.com/asociatia.sfanta.anastasia/

Motivele aderării la Federația VOLUM și avantajele obișnuite:

Vrem să învățăm de la cei mai buni, de la cei care au know-how, cum se lucrează cu voluntarii, care sunt legile ce vizează voluntariatul, care sunt modelele de bună practică și cum să folosești eficient voluntariatul în organizație.