Federatia Volum

Fundația Tineri pentru Tineri

Fundația Tineri pentru Tineri

Fundaţia Tineri pentru Tineri (TpT) este o organizaţie naţională, neguvernamentală, independentă, apolitică, non-profit, bazată pe voluntariat, creată în anul 1991 cu scopul de a se implica în problematica socială a tinerilor din România. Priorităţile TpT sunt tinerii, responsabilitatea individuală şi performanţa, iar calea principală pentru a ajunge la tineri este educaţia între egali. În prezent, Fundaţia Tineri pentru Tineri îşi desfăşoară programele în 15 judeţe din ţară: Botoşani, Braşov, Brăila, Bucureşti, Constanţa, Dâmboviţa, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Teleorman, Tulcea, Timiş și Vaslui.

Anul în care a devenit membru al Federaţiei VOLUM: 2015

Domeniul de activitate: educație în sănătatea reproducerii și sexualității la adolescenți și tineri, voluntariat, educație între egali, educație pentru sănătate

Proiecte importante:

Programul cel mai important al organizației este Educație pentru viața de familie, care se desfășoară din 1993, crescând și îmbunătățindu-se continuu prin proiectele pentru care am obținut finanțare.

În ultimii 5 ani, proiectele derulate de Fundația Tineri pentru Tineri au fost co-finanțate de Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (2007-2013), au avut dimensiune strategică și națională, fiind realizate în parteneriat unic cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice.

Cele două proiecte sunt: EVRICA – Educație pentru Viață și Responsabilitate Individuală prin programe de Cetățenie Activă pentru tinerii din România (ID 56656), care continuă intervenția programului de educație pentru viața de familie și EDSANO – Educaţie pentru Sănătate – dezvoltarea curriculei opţionale modulare pentru învăţământul preuniversitar – (ID: 62075), care continuă demersurile de creștere a accesului copiilor și tinerilor la ore de educație pentru sănătate de calitate.

Nr. de voluntari implicaţi anual: 300

Persoana de contact a organizaţiei: Alexandra Miroslav, Coordonator Voluntari, alexandra.miroslav@y4y.ro.

Website-ul organizației: www.y4y.ro

Motivul aderării la VOLUM şi avantajele obţinute:

Ne-am dorit să contribuim la o voce comună și mai ales puternică în ceea ce înseamnă promovarea voluntariatului. Îi implicăm pe adolescenți și tineri în elaborarea, desfășurarea și chiar monitorizarea programelor pe care le derulăm. Prin VOLUM avem acces la o platformă clară, eficientă, vizibilă și de impact pentru creșterea calității voluntariatului în România și promovarea celor cu care lucrăm ca factori de schimbare și dezvoltare.