Federatia Volum

Fundația Serviciilor Sociale Bethany

Fundația Serviciilor Sociale Bethany

Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit care urmăreşte îmbunătăţirea vieţii persoanelor dezavantajate, în special a copiilor şi a familiilor, oferind servicii sociale şi promovând practici profesioniste în asistenţa socială. Înființată în anul 1994, Fundația Bethany dezvoltă programe adresate persoanelor aflate în dificultate și proiecte ce vizează dezvoltarea voluntariatului.

Anul în care a devenit membru al Federaţiei VOLUM: 2010

Domeniul de activitate: Social

Proiecte importante:

În prezent (2015), cel mai important program al Fundației Bethany este adresat copiilor aflați în dificultate și familiilor acestora. În cadrul acestui program, copiii beneficiază în mod gratuit de servicii de recuperare – kinetoterapie, logopedie, terapie ocupațională, formarea autonomiei personale, ludoterapie -, iar părinții beneficiază de consiliere psihologică și de întâlniri de suport.
Un alt program derulat de Fundația Bethany susține copiii din mediul rural, care se află într-o situație dificilă dar care se remarcă prin rezultatele școlare bune și foarte bune. Aportul voluntarilor este esențial în desfășurarea de activități recreative dedicate copiilor cu dizabilități, copiilor internați în Spitale și vârstnicilor aflați în cămine.

Nr. de voluntari implicaţi anual: Un număr de 100 de voluntari sunt implicați anual în diferite proiecte sau evenimente speciale.

Persoana de contact a organizaţiei:  Diana Păiuș – diana.paius@bethany.ro

Website-ul organizatiei: http://www.bethany.ro/ și pagină de Facebook

Motivul aderării la VOLUM şi avantajele obţinute:

Aderarea la Federația VOLUM  a fost o acțiune firească, care a venit în completarea rolului de promotor al voluntariatului la nivel local pe care Fundația Serviciilor Sociale Bethany și l-a asumat. Anul 2002 a marcat deschiderea Centrului de Voluntariat al Fundației, prin intermediul căruia, în prezent, voluntarii devin resurse specializate în lucrul cu diverse categorii de persoane, atât pentru activitățile proprii, cât și pentru alte instituții și ONG-uri locale. Accesul la instrumente specializate de lucru cu voluntarii, participarea la sesiuni de instruire care să dezvolte competențele în domeniul voluntariatului, precum și apartenența la o comunitate cu un bagaj bogat de cunoștințe sunt câteva din avantajele de a fi membru VOLUM.