Federatia Volum

Centrul Județean de Voluntariat Alba

Scopul Centrului Judeţean de Voluntariat Alba este de a dezvolta voluntariatul ca modalitate de implicare a cetăţenilor dar şi a tinerilor în rezolvarea problemelor comunităţilor prin participarea activă la acţiunile acesteia, susţinerea şi promovarea capitalului uman, economic, cultural, turistic si de mediu din judetul Alba.

Anul în care a devenit membru: 2012

Domeniul de activitate: Voluntariat

Nr. de voluntari implicaţi anual: aprox. 200/an

Proiecte importante:

  • Săptămâna Naţională a Voluntariatului în judeţul Alba. Săptămâna Naţională a Voluntariatului (SNV) este un eveniment naţional anual menit să mobilizeze cât mai multe organizaţii şi cât mai mulţi voluntari care să contribuie împreună la dezvoltarea comunităţilor lor şi să atragă sprijinul celorlalţi pentru activitatea voluntarilor şi recunoaşterea meritelor acestora.
  • Gala Voluntariatului: este un eveniment județean dedicat recunoașterii voluntarilor, proiectelor de voluntariat, coordonatorilor de voluntari eveniment care marcheaza Ziua Internațională a Voluntarilor celebrată în fiecare an în data de 5 decembrie.
  • Let`s Do It, Romania! –  Această iniţiativă este proiectul tuturor celor care cred că în Romania se întâmplă şi lucruri pozitive, atunci când fiecare este dispus să contribuie, chiar cu foarte puţin: o zi de voluntariat pentru o Românie curată.
  • Târgul de voluntariat – VOLUNTEXPO. Scopul târgului a fost acela de a atrage noi voluntari pentru asociaţiile din Județul Alba Iulia şi s-a concretizat ca urmare a parteneriatului cu Fundaţia Comunitara Alba, Asociaţia “Speromax” Alba, şi Asociaţia “Caritas” Alba Iulia.

Contact: Sava Flavius Sebastian, savaflavius@gmail.com

Website: www.cjvalba.ro

Facebook: https://www.facebook.com/CentrulJudeeanDeVoluntariatAlba?ref=hl

Motivul aderării:

Motivul aderării la VOLUM este de a promova voluntariatul prin diverse activități la un nivel profesionist cu reprezentare națională dar și international cu  posibilitatea de a participa la inițiative inovatoare în domeniul voluntariatului prin instrumente specifice.