Federatia Volum

Asociația ZeroCO2

Asociația ZeroCO2

Asociația ZeroCO2 a fost înființată la finalul anului 2014 și are ca scop general promovarea și educarea societății civile asupra beneficiilor obtinuțe prin finațarea cu certificate de carbon. Pentru îndeplinirea acestui scop, Asociația ZeroCO2 urmărește obiective precum: susținerea și implementarea proiectelor verzi, compensarea amprentei de carbon prin susținerea proiectelor verzi, implementarea programelor de CSR în firmele din România pentru responsabilizarea lor în ceea ce privește protecția mediului, educarea ecologică și informarea publicului cu privire la efectele schimbărilor climatice și modalitățile de adaptare etc.

Anul în care a devenit membru al Federaţiei VOLUM: 2016

Domeniul de activitate: Protecția mediului

Proiecte importante:
1. “Plantează oxigen” – un program înființat cu scopul de a crește numărul de copaci în parcurile din interiorul oraselor, prin responsabilizarea companiilor în domeniul protecției mediului. Acest proiect susține și ajută la implementarea politicii de CSR în România prin atingerea obiectivelor de protecția mediului. În anul 2015, au fost plantați 80 de copaci în Parcul Tineretului, iar în 2016 am obținut autorizații de plantare de la 13 primării din țară.
2. “Carrefour crește ZuperEroi” – un proiect realizat in colaborare cu Carrefour Romania. El are un scop educativ și conține 2 componente: activități de educatie ecologică în școlile și grădinițele din Municipiul București (proiectul a atins un număr de 600 de elevi) și o activitate de plantare copaci.
3. “Eveniment ZeroCO2” – proiect de CSR prin care Asociația ZeroCO2 oferă sprijin și îndrumare companiilor care realizează evenimente, pentru transformarea acestora în evenimente responsabile față de mediul înconjurător (“eco-friendly”). Totodată încurajăm și oferim posibilitatea compensării amprentei de carbon a evenimentului respectiv. Prin compensarea amprentei de carbon, o companie va susține și va contribui la dezvoltarea proiectelor verzi.
4. Campania “ZuperBrazi” – desfășurată în perioada sărbătorilor de iarna, pentru susținerea folosirii brazilor ecologici în locul celor naturali
Nr. de voluntari implicaţi anual: 50

Persoana de contact a organizaţiei: Constantin Roxana, Director executiv, roxana@asociatiazeroco2.ro

Motivul aderării la VOLUM şi avantajele obţinute: „Aflată la început de drum, Asociația ZeroCO2 este o organizație non-profit dedicată protecției mediului, dar și valorificării voluntariatului. Ocrotirea naturii este aproape imposibilă fără ajutorul voluntarilor. Prin aderarea la Federația VOLUM, Asociația ZeroCO2 are oportunitatea de a face parte dintr-o lume a voluntarilor profesioniști, o lume din care puem învăța și evolua ca și organizație. Credem cu pasiune ca împreună cu VOLUM putem face o diferență importantă pentru mediul înconjurător.”