Federatia Volum

Asociația Young Initiative

Asociația Young Initiative

Asociația Young Initiative este o organizație non-profit care le oferă copiilor și tinerilor instrumentele educaționale necesare pentru a se dezvolta personal și profesional și pentru a putea contribui la construirea României de mâine. Lucrăm atât cu tineri din medii foarte diverse, cât și cu copii abuzați, abandonați și neglijați.

Anul în care a devenit membru al Federaţiei VOLUM: 2011

Domeniul de activitate: Educație, Tineret

Proiecte importante:

Punți către cunoaștere – Copiii abuzați din Sectorul 4 beneficiază de activități de stimulare a abilităților cognitive și dezvoltarea abilităților de viață, în cadrul Centrului de Lectura și Educație Non-Formală înființat cu sprijinul IREX împreună cu Biblioteca Metropolitană București. Proiectul este finanțat de către Fundația IREX și este realizat în parteneriat cu DGASPC Sector 4 București.

Click&Know – Cu ajutorul Ateliere Fără Frontiere, am înființat un centru multimedia pentru copiii și tinerii din apartamentele sociale din Sectorul 4. În plus, în cadrul proiectului au loc și o serie de activități dedicate beneficiarilor. Proiectul este finanțat de Ateliere Fără Frontiere și este desfășurat în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4.

Blogunteer.ro – Blogunteer.ro spune împreună cu tine povestea voluntariatului din România! Articole, noutăți, proiecte, ghiduri, sfaturi și resurse despre voluntariat, toate se găsesc pe Blogunteer. Blogunteer.ro își propune să fie un instrument de informare și dezvoltare pentru voluntarii români, dar de asemenea își dorește să promoveze fenomenul voluntariatului în rândul tinerilor din țara noastră. În timp, Blogunteer s-a impus ca un site de referință în zona voluntariatului românesc.

BiblioLounge – BiblioLounge este un spațiu de lectura, socializare și interacțiune dedicat tinerilor bucureșteni, unde aceștia își pot petrece timpul liber în moduri creative. Centrul este situat în Str. Christian Tell nr.10, în incinta Filialei “Ion Creangă” a Bibliotecii Metropolitane București. Proiectul este finanțat de Comisia Europeană prin intermediul programului Tineret în Acțiune, făcând parte din rețeaua europeană Power On.

Knowledge Builders – Găzduim câte 6 voluntari europeni pentru un stagiu de 9 luni în București, proiectul aflându-se momentan la a doua ediție. Voluntarii se implică în proiectele curente ale Asociației, dar dezvoltă și activități proprii, cum ar fi lucrul cu elevii dezavantajați din liceele bucureștene sau cluburile lingvistice gratuite.

Management sustenabil în sectorul nonprofit din România – Proiectul presupune înființarea primului Centru pentru Managementul Organizațiilor Nonprofit din România, dar și a unui curs online în format MOOC cu tema managementului sustenabil al unui ONG. Proiectul este dezvoltat în parteneriat cu ASE București și Federația VOLUM.

Mobilități europene Erasmus+ – Organizăm anual schimburi de tineri, seminarii și training-uri pentru tineri și lucrători de tineret pe diverse tematici de interes pentru aceste grupuri-țintă, iar în același timp trimitem anual tineri și lucrători de tineret în peste 30 de mobilități europene.

Nr. de voluntari implicaţi anual: 85

Persoana de contact a organizaţiei: Razvan-Victor Sassu –  razvan.sassu@younginitiative.org

Website-ul organizatiei: www.younginitiative.org

Motivul aderării la VOLUM şi avantajele obţinute:

Credem în puterea comunității și a oamenilor de a aduce schimbarea. Însă acest lucru se poate întâmpla numai când actorii implicați lucrează împreună, iar în Federația VOLUM acesta este un punct-cheie. Am aderat la VOLUM pentru a putea contribui la dezvoltarea voluntariatului împreună cu partenerii noștri la nivel național, dar si pentru a cunoaște mai bine lucrurile deosebite care sunt realizate de colegii noștri din sectorul ONG. Federația ne-a oferit o platformă comună pentru a realiza aceste lucruri, și în același timp am beneficiat și de numeroase oportunități de învățare și creștere a capacității operaționale a organizației.