Federatia Volum

Asociația Absolvenților Universității 1 Decembrie 1918 Alba Iulia

Asociația Absolvenților Universității 1 Decembrie 1918 Alba Iulia

Scopul Asociației Absolventilor Universitatii „1 Decembrie 1918 Alba Iulia” este dezvoltarea unui mediu de relaţionare şi informare în favoarea absolvenţilor Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Comunitatea noastra va fi expresia valorilor pe care ni le-am însușit pe băncile facultății: respectul pentru diversitate, deschidere față de noutate, dinamism, spirit de voluntariat. Pe langa programele dedicate întăririi relațiilor dintre absolvenți, ne vom pune la dispoziția Universității experiența, abilitățile și creativitatea pentru promovarea imaginii instituției, sprijinirea îmbunătățirii continue a învățământului superior de stat albaiulian, atragerea de resurse si parteneriate pentru a susține inovația și excelența. Asociația va fi alături de studenții instituției prin realizarea cadrului necesar stimularii competitivității, asigurarea premierii performanțelor, încurajarea pregătirii profesionale și consilierea acestora precum și stimularea acestora către activități de voluntariat spre completarea pregătirii profesionale și acumularea de experiență.

Anul în care a devenit membru:  2012

Domeniul de activitate: Tineret, Educație, Voluntariat

Nr. de voluntari implicaţi anual: 15 voluntari

Proiecte importante:

  • Absolvent pe piața muncii
    Scopul acestuia a fost facilitarea mobilităţii studenților din anii terminali ai Universității “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, viitori absolvenți, între sistemul de învăţământ şi piaţa muncii. Pentru atingerea scopului au fost stabilite mai multe obiective: dezvoltarea, pentru viitorii absolvenți, a unei rețele de accesare a informațiilor de pe piața muncii, dezvoltarea “soft skills” pentru un număr de 60 de studenţi în anii terminali din Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, viitori absolvenți și facilitarea întâlnirii absolvenților promoției 2012 ai UAB cu oferta existentă pe piața locurilor de muncă. În cadrul proiectului, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă a pus la dispoziție  logistica necesară pentru desfăşurarea Bursei Locurilor de Muncă pentru Absolvenți și a oferit sprijin pentru informarea absolvenților cu privire la ofertele existente pe piața muncii. În urma implementării acestui proiect, rețeaua de socializare „Absolvent pe Piața Muncii” numără 646 de membri care primesc prin intermediul acestei rețele oferte de locuri de muncă sau de formare.
  • Rămâi Albaiulian! Vino la UAB! – Proiectul „Rămâi Albaiulian! Vino la UAB” și-a propus să realizeze o campanie de promovare a instituției de învățământ în toate liceele din oraş.Obiectivul principal al campaniei a fost de a convinge elevii de liceu să-și continue studiile în Alba Iulia și să contribuie, astfel, la dezvoltarea orașului
  • Săptămâna Orientării în Carieră – Liga Studenţilor de la Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia a organizat, în perioada 14-18 mai, “Săptămâna Orientării în Carieră”, un proiect finanţat de Casa de Cultură a Studenţilor.Scopul acestei activităţi informativ-educative este dezvoltarea unui cadru de consiliere şi orientare în carieră a viitorilor absolvenţi ai Universităţii “1 Decembrie 1918″ Alba Iulia, prin colaborare cu Centrul de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră.
  • Voluntexpo 2012  (în cadrul SNV 2012)
  • Voluntariat pentru scleroză multiplă – Iniţiat de Asociaţia “Speromax”, în parteneriat cu Asociaţia Absolvenţilor Universităţii “1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia, proiectul “Voluntariat pentru SM” a fost dedicat exclusiv celor 37 de voluntari care, pe parcursul a trei zile, au participat la un trainig organizat la Tabăra de la Roica, unde au fost instruiţi în ceea ce priveşte scleroza multiplă, importanţa muncii de voluntariat în cadrul asociaţiei si modul in care se lucrează cu un pacient.
  • Zilele Educației Nonformale – Asociaţia Absolvenţilor Universităţii “1 Decembrie 1918″ Alba Iulia, alături de SM “Speromax” Alba a organizat o serie de evenimente. Alumni UAB a participat cu un stand la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţiîn care s-a promovat ofertele de voluntariat și mai ales oportunitățile de formare prin educația nonformală pe care Asociația Alumni UAB le pune la dispoziție studenților, viitorilor absolvenți sau absolvenților.

Contact: Cristian Dima, Președinte, dimav.cristian@yahoo.com , alumni@uab.ro

Website: www.alumni.uab.ro

Facebook: https://www.facebook.com/Alumni.UAB?fref=ts

Motivul aderării: Asociația Alumni UAB a dorit să adere la Federația Volun din mai multe considerente. În primul rând, asociația noastră lucrează cu voluntari și în semn de recunoaștere a muncii acestora, considerăm că trebuie să existe un sistem legislativ care să le asigure această recunoaștere și în momentul când ei se vor angaja, iar singura modalitate pentru care se va putea adopta o astfel de legislație este prin lobby din partea societății civile. Ori, cum poate fi mai bine reprezentată societatea civilă care promovează voluntariatul decât printr-o federație a acestora așa cum este Federația VOLUM. Consultând statutul Federației VOLUM am considerat că și locul Asociației Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia este în rândul membrilor acesteia. În al doilea rând, dorim ca voluntarii noștri să interacționeze cu voluntari din alte organizații din țară cu scopul schimbului de experiență așa cum se poate face într-un cadru organizat, așa cum se poate face la întâlnirile din cadrul Federației VOLUM. Nu putem să nu mizăm și pe facilitățile de instruire a voluntarilor noștri în cadrul cursurilor organizate de Federație.